RTX 2060 OCCT testi nasıl?

Lientum

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: AMD RX 550 4GB | İşlemci: i5-3570 (4x) | Ram: 12GB(8x4) DDR3 | Anakart: HP | Monitör: Lenovo Thinkvision 60Hz | Klavye: Gamepower Warlock Compact Red Switch | Mouse: Claw's Titan X1 | PSU: FEEL 460W MAX POWER
Merhaba, dün yeni bir temiz olduğu iddia edilen ASUS Dual RTX 2060 6 GB OC ekran kartını satın aldım. Bugün OCCT testine sokup 15-16dk kadar gözlemledim. Sizce değerler nasıl?(not: Kasanın içinin soğutmasının iyi olduğunu pek düşünmüyorum. Soğutma iyi olsa bile şu anda hava çok sıcak yaklaşık 25-26derece.)

NOT: SS YANLIŞ OLMUŞ. NORMALDE MAKSIMUM 80.5 DERECE GÖRDÜ, 168WATT'A ÇIKTI.

Şu anda tekrar OCCT testi yapıyorum, doğru SS'i paylaşacağım.

Son düzenleme:
Furmark 2.0 testi yapmanız daha sağlıklı olur. OCCT'ye nazaran tüm GPU bilgilerini daha iyi göstermekte.
OCCT ise VRAM testi için uygun olur.

Dosya Ekleri

• 1758539279311.png
    493,2 KB · Görüntüleme: 23
1080P, Vulkan ve "More Setting" kısmından 8X MSAA açıp "Run" diyin. FPS'in önemi yok, FPS için 3DMark ve oyun testleri yapmak lazım. Furmark ile amacımız kartı olabildiğince ısıtmak ve maksimum nereye gittiğini görmek.

10 dakika kadar test yaptım sonuçlar bunlar.

Şu an yapıyorum.

10 dakikalık test sonucu böyle, üst üste teste soktum ve hava gerçekten sıcak ona rağmen 82 dereceyi geçmedi.

VRAM'ler 97 derecede bu çok yüksek, GPU ise 82, fanlar %75 de. Bu değerler bayağı kötü ve VRAM'lere zarar verebilir bakım gerekiyor.
Hocam ne yapmam gerekiyor şimdi geri götürüp veremem tabii ki. Ne gibi bir bakım gerekiyor?

10 dakikalık test sonucu böyle, üst üste teste soktum ve hava gerçekten sıcak ona rağmen 82 dereceyi geçmedi.

Eki Görüntüle 2577677
Çokta iyi değil genede. Asus Dual (EVO olmayan.) kasa zaten dandik sayılabilir, eğer sizdeki Evo ise üzücü bu ama düz versiyon için gene çok birşey beklemeyin. Hertürlü bu kartın bakım zamanı geldide geçiyor. 2700RPM ve 82 derece kabul edilemez. Hotspot ile VRAM'de 90'ı geçmesi hoş değil.

Hocam ne yapmam gerekiyor şimdi geri götürüp veremem tabii ki. Ne gibi bir bakım gerekiyor?
Fanları, radyatörü ve kartın kendisinin tozunu güzelce alacaksınız. Sonrasında Kryonaut ve NT-H1 gibi kaliteli macunlar ile GPU'nun çekirdeğinin üstüne süreceksiniz. (Kart vizit veya macun ile gelen spatulayı kullanın.)
VRAM'lerin ve mosfetlerin üstünde termal padler oluyor. Onları bi kontrol edin hala yapış yapışlarmı, eğer öylelerse sıkıntı yok. Değillerse onlara uygun boyutta alıp kesmek lazım.
O konuda yeni konu açarsınız.

İlk olarak macun alabilirsiniz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…