RTX 2060 Overclock yapma

256428

Kilopat
Anakart: A320M-A Pro.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 2060.

Afterburner'da FPS için overclock denemiştim, monitörden siyah ekran olmuştu. Ardından korktuğum için yeniden başlattım, şükür ki geri geldi.
Bunun sebebi nedir?

Yüksek deger verdiysen, overclock yapmamalısın tek bir hatan sıkıntı çıkarır.

Overclocku biraz fazla kaçırmış olabilirsiniz. Core clock değerini 0 dan +25 olarak artırmayı deneyerek stabil değeri bul, memory clockun performansa pek etkisi yok ona ellemene gerek yok ama istersen onada +200 verebilirsin ama fazla verme. Ayrıca bunları yaptıktan sonra ekran kartını stabil mi diye stress testine sok, furmark deneyebilirsin stabilitede sorun olursa değerleri biraz daha düşür tekrar dene.

50 50 ekleyerek git oyunlarda çizgi çıkmaya başlarsa biraz düşür.
Ekran kartını pek önemsemiyorsan dediğimi yap bende 1050 vardı bayağı zorluyordum FPS yüksekti ama 80 90 derece oynuyordum.

Afterburner ile yapılan OC en basit ve en "zararsız" OC'lerden birisidir. Ben 2060 Super kullanıyorum. Afterburner ile +130 Core Clock, +700 Memory Clock, Power Limit %130 şeklinde kullanıyorum. Bu sayede ortalama olarak 10-15 FPS kazandım. Ekran kartımın sorunsuz çalışabileceği en yüksek değer bu değerler. Bu değerlere deneye deneye ulaştım. Az az arttıra arttıra sen de ekran kartının karşılayabileceği en yüksek OC değerlerini bulabilirsin.

Bunun için önce "Kombustor" indirmelisin. Bunu Afterburner ile çalışan bir benchmark gibi düşünebilirsin. Bu uygulamayı açıp ekran kartına ufak ufak değerleri arttırarak deneme yapabilirsin. Eğer program çöküyorsa değeri çok arttırmışsınıdır düşürmen gerekli. Her ayar değiştirdiğinde programı 2-3 dakika açık tutmanı öneririm. Eğer 3 dakika sonunda program çökmüyorsa o ayar safe ayardır.

Core +148
Memory +1100

Ben bu şekilde kullanıyorum sıkıntı olmuyor. MSI RTX2060 Ventus

Aynı model ekran kartları farklı sonuç verebiliyor dediğiniz gibi deneye deneye en mantıklısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…