Sistem:
600W Cooler Master.
RTX 2060 Ventus.
Ryzen 2600X.
ASUS 27" ve ViewSonic 24"
Uppstel ayakta çalışma masası(bu kullanılmadığı zaman kendisini kapatıyor diye biliyorum ama az da olsa biraz elektrik tüketir.)
Sistemde oyun oynamıyorum. Genel olarak kullanımım makale okuyup kod yazmak. Ara sıra siber güvenlik için VirtualBox ile sistemi yorduğum oluyor ama elektrik gittiği zaman 5 dakika kadar zaman verip kapatsa yeterli.
Geceleri tüm elektrikleri keserim çünkü boşa elektrik gidiyor ve aletlere zarar verebilir.
Schneider marka akım korumalı priz ile sistemi kullanıyorum. Bir yerde gördüğüm kadarıyla priz kablosundan 16 amperden fazla geçmesi zararlıymış ve 300W kadar bir elektrik çektiği zaman 16 amperden fazla geçiyormuş ve bu yüzden bir Priz'e bağlamak yerine UPS'e bağlanmasını öneriyorlar ama UPS'in elektriğini de aküler biter diye kesmeyin diyorlar. Şimdi söylediğim gibi geceleri elektrikleri kesmeden uyuyamam veya evden çıkamam.
Bu yüzden priz ile kullanmam da sorun olur mu?
Ben Schneider BVS1000 almayı düşünüyordum ama araştırdığım kadarıyla 600W kadar yüke dayanabiliyormuş. Tamam bilgisayar da oyun oynamıyorum ama VirtualBox'da yarım yükte çalıştırırken olur da %75 falan yük'e de çıkabilir. Genel anlamda 15-16 saat kadar bilgisayar açık kalıyor. En kötü halini düşünüp %100 yük olarak düşünürsek bu UPS galiba bana göre değil diyeceğim ama elektrik gittiği zaman da gidip %100 yük'e devam ettirecek değilim. Hemen işlemleri 1 dakika içinde durdurup sistemi kapatmaya çalışırım. Bir sitede 600 watt tam yükte 3-4 dakika besleme yapar demiş. Kaliteli marka yaparsanız sevinirim çünkü bir kere alıp bir daha uğraşmak istemiyorum.
@Yener K. Hocam sen bu konularda bilgiliymişsin. Baktığım kadarıyla bir arkadaşa 700W PSU olan birisine 1500VA ile 15 dakika besler demişsin. Sence benim durumum için ne olur? En azından 5 dakika versin de sistemi kapatayım istiyorum. Bir de dalgalanmalar olmaya başladı. Onun da önüne geçsin diye almak istiyorum ama Schneider BX1200MI-GR ile BVS1000 arasında fazla fiyat farkı var. O yüzden boşuna da para vermek istemiyorum.
Fsp Champ 1K 900W 1000VA Online 2x9A Akü UPS Güç Kaynağı fiyatı, modelleri ve teknik özellikleri Teknosa'da. Fsp Champ 1K 900W 1000VA Online 2x9A Akü UPS Güç Kaynağı en uygun fiyatlarla Teknosa'dan alınır.
Online UPS fan sesi rahatsız eder diye düşünmüyorum. Eski Rampage fanlar motor gibi çalışıp kafamı şişiriyormuş, Artics fan aldım da öyle rahatlayabildim.
Bir de ben Schneider markalara nedense takıntılıyım. Şimdi bu BSV1000VA benim için ne gibi soru yaratır? BX1200MI-GR ne sorun yaratır?
Ben yanlış yazmışım düzeltmemi sanırım görmediniz, şimdi BSV1000VA için mi diyorsunuz BX1200MI-GR için mi? Eğer BSV1000VA benim sistemlerin hepsine 5 dakikalık zaman verirse bir tane de 500VA alıp modeme koyacağım da derslere vs. devam ederim ama yetmezse mecbur BX1200MI-GR alacağım ve Modem'e ileri bir zamanda alacağım.
Schneider marka akım korumalı priz ile sistemi kullanıyorum. Bir yerde gördüğüm kadarıyla priz kablosundan 16 amperden fazla geçmesi zararlıymış ve 300W kadar bir elektrik çektiği zaman 16 amperden fazla geçiyormuş ve bu yüzden bir Priz'e bağlamak yerine UPS'e bağlanmasını öneriyorlar ama UPS'in elektriğini de aküler biter diye kesmeyin diyorlar. Şimdi söylediğim gibi geceleri elektrikleri kesmeden uyuyamam veya evden çıkamam.
Yani, prizden 300W çekemez miyim? Ben priz ile elektriğini kesiyordum. Şimdi gelen UPS üzerine sistem güç kablolaları takıp, UPS ile kesmem gerekecek o zaman?