RTX 2060 R5 3500X sistem için Linux distro tavsiyesi

taksimdayi0

Decapat
Daha fazla  
Selamlar,
Masaüstü bilgisayarımda Windows 10'dan kurtulmak istiyorum, performanslı ve kararlı bir Linux dağıtımı arıyorum. Çünkü Microsoft'un sürekli spying yapmasından, arka planda izinsiz veri toplamasından ve RAM yemesinden bıktım. (bunu laptoptan yazıyorum ve Mint kullanıyorum.)

Sistemim şöyle:
  • Ryzen 5 3500X.
  • RTX 2060.
  • 16 GB RAM.
  • Kingston A2000 500GB (işletim sistemi diski)
  • Samsung 870 EVO 1TB.
Beklentilerim:
  • NVIDIA sürücüleri kolay kurulabilen.
  • Oyun ve günlük kullanım için uygun.
  • Kararlı
  • Arayüz önemli değil, yeter ki hızlı olsun.

Pop!_OS, Mint, Kubuntu gibi isimler duydum ama kararsız kaldım. Sizce hangisi tam benim sistem için olur?

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Bence Pop!_OS.

Ubuntu 24.04.
SecureBoot ile uygun çalışır, NVIDIA sürücüsünü kurmak kolaydır ve Linux üstünde çalışıp Ubuntu'ya geliştiricisi tarafından uyarlanmayan yazılıma pek rastlanmaz.

Ubuntu tabanlı dağıtımlar ile uğraşma, büyük geneli özellik çıkarmak veya temalamak harici bir şey yapmıyor.
Gayming dağıtımlar da aynı şekilde. Steam vb araçları ön yüklü getirmenin ötesinde büyük bir iş yapmıyorlar.

Kullandığın yazılımlar Linux üzerinde çalışıyor mu diye araştır.
Alternatif bulma konusunda AlternativeTo iyidir.

Peki Xubuntu nasıl olur önerir misiniz?

Peki Xubuntu nasıl olur önerir misiniz?
Bir Ubuntu flavor'u, XFCE arayüzü ile gelir.
XFCE hafifliği ve stabilliği göz önünde bulundurur. Kişiselleştirme anlamında ek araçlara gerek duymaz ve kolayca kişiselleştirilebilir.

Xubuntu popüler bir flavor ama bana kalısa donanımın da iyi iken en iyi kullanıcı deneyimi açısından doğrudan Ubuntu kullanmak en iyisi.
Yine modern olduğu için Plasma kullanan Kubuntu'da olabilir belki.

Sonuç olarak sana kalmış. Genel anlamda değişen şey arayüz olacak.

Teşekkürler

Neye karar verdiniz bende i5 13400F ve 3060 sistemim ile tekrar Linux dönmeyi planlıyorum.
Fedora-Ubuntu-Mint-CachyOS kullandım daha önce YKS hazırlanmaya başladım ve PC 2 yıl boyunca formatlamadan kullanacağım. Sanırım ben seçimimi ya Fedora'ya Ubuntu'dan yana kullanacağım.

Xubuntu düşünüyorum. Fedora kullanmadım daha önce tavsiye eder misiniz?

Xubuntu düşünüyorum. Fedora kullanmadım daha önce tavsiye eder misiniz?

Ben aralarından en uzun Fedora'yı kullandım ve Fedora'yı tavsiye ederim kesinlikle ancak hala öyle mi bilmiyorum ama kullandığım dönemde NVIDIA sürücülerini elle kurmak lazımdı. O yüzden kurmadan güzelce araştırın. Ben sanırım seçimimi Ubuntu'dan yana kullanacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…