RTX 2060 R5 5500 sistemde Valorant'ta 200 FPS almak normal mi?

İşletim sistemi
Windows 11

Sleex0x0

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16GB 3600MHZ
SSD veya HDD modeli
ADATA LEGEND 750 500 GB SSD
Ekran kartı
RTX 2060 12GB
Anakart
MSI A520M-A PRO
İşlemci
Ryzen 5 5500
Bunun için önceden de konu açmıştım ancak kısa vadeli bir çözüm olmuştu. Benim işlemcimde mi problem var Valorant da mı anlamadım.
Valorant da özel oyuna girdiğim zaman dün arkadaşımla vs attık 300-400 fps arası veriyor vermesi gereken FPS' de bu zaten. Şimdi bazıları diyecektir özel oyunda daha az kişi olduğunuz için o FPS'i aldın falan diye. Ancak poligona giriyorum poligonda gene max 200 FPS alıyorum. İşlemci sıcaklığımda problem yok. 300-400 FPS veren oyunda işlemci sıcaklığımı MSI Centerdan kontrol ettim 63 dereceydi stok fan kullanıyorum.

Bu arada Cyberpunk, Fortnite, Call of Duty Modern Warfare gibi oyunlarda sıkıntı yaşamıyorum. Riotun oyunlarında bu sorun oluyor. LoL de de aynısı var. En yüksek grafiklerde bilgisayar 130 FPS'i geçemiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun için önceden de konu açmıştım ancak kısa vadeli bir çözüm olmuştu. Benim işlemcimde mi problem var Valorant da mı anlamadım.
Valorant da özel oyuna girdiğim zaman dün arkadaşımla vs attık 300-400 FPS arası veriyor vermesi gereken FPS'de bu zaten. Şimdi bazıları diyecektir özel oyunda daha az kişi olduğunuz için o FPS'i aldın falan diye. Ancak poligona giriyorum Poligon'da gene Max 200 FPS alıyorum. İşlemci sıcaklığımda problem yok. 300-400 FPS veren oyunda işlemci sıcaklığımı MSI Center'dan kontrol ettim 63 dereceydi stok fan kullanıyorum.

Bu arada Cyberpunk, Fortnite, Call of Duty Modern Warfare gibi oyunlarda sıkıntı yaşamıyorum. Riot'un oyunlarında bu sorun oluyor. LoL de de aynısı var. En yüksek grafiklerde bilgisayar 130 FPS'i geçemiyor.

Görev Yöneticisi'ni aç bellek kısmına gir ve oranın ekran görüntüsü paylaşır mısın?

Ben RX6600 ile böyle alıyorum en ultrada.
Ekran Görüntüsü (51).png

Valorant da özel oyuna girdiğim zaman dün arkadaşımla vs attık 300-400 fps arası veriyor vermesi gereken FPS' de bu zaten. Şimdi bazıları diyecektir özel oyunda daha az kişi olduğunuz için o FPS'i aldın falan diye. Ancak poligona giriyorum poligonda gene max 200 FPS alıyorum. İşlemci sıcaklığımda problem yok. 300-400 FPS veren oyunda işlemci sıcaklığımı MSI Centerdan kontrol ettim 63 dereceydi stok fan kullanıyorum.

Bu arada Cyberpunk, Fortnite, Call of Duty Modern Warfare gibi oyunlarda sıkıntı yaşamıyorum. Riotun oyunlarında bu sorun oluyor. LoL de de aynısı var. En yüksek grafiklerde bilgisayar 130 FPS'i geçemiyor.
Bu arada bende cs2 de öyle 130 150 160 bazen 200 oluyor en ultrada ama başka videolar da daha çok alıyorlar ve cyberpunk felan hep aynı alıyorum ultrada.

Görev Yöneticisi'ni aç bellek kısmına gir ve oranın ekran görüntüsü paylaşır mısın?

Hocam bellek kısmında 7GB bir kullanım gösteriyor ancak görev yöneticisinde toplasan Max 2 GB RAM kullanılıyor. Bu geriye kalan 5GB RAM nereden kullanılıyor virüs falan yemiş olabilir miyim?

Ben RX6600 ile böyle alıyorum en ultrada.Eki Görüntüle 2232017

Bu arada bende CS2 de öyle 130 150 160 bazen 200 oluyor en ultrada ama başka videolar da daha çok alıyorlar ve Cyberpunk falan hep aynı alıyorum ultrada.

Benim aldığım FPS normal değil bence hocam internetten bakıyorum adamlar benim işlemci ekran kartıyla oyunda 300-400 FPS falan alıyorlar Valorant'ta.

Dosya Ekleri

• resim_2024-06-25_151324284.png
    resim_2024-06-25_151324284.png
    108,3 KB · Görüntüleme: 35
Hocam bellek kısmında 7GB bir kullanım gösteriyor ancak görev yöneticisinde toplasan Max 2 GB RAM kullanılıyor. Bu geriye kalan 5GB RAM nereden kullanılıyor virüs falan yemiş olabilir miyim?

Benim aldığım FPS normal değil bence hocam internetten bakıyorum adamlar benim işlemci ekran kartıyla oyunda 300-400 FPS falan alıyorlar Valorant'ta.

Yok 7GB normal tarayıcı ile birlikte ben XMP açık mı diye kontrol ettim. Bana FPS değerleriniz normal geldi açıkçası. Bir sorun var gibi gözükmüyor.

Benim de cs2 de öyle oluyor diğer oyunlarda öyle olmuyor ryzen 5 3600 var.
Last of us part 1 olsun cyber punk olsun videoda neyse onu alıyorum bir tek cs2 de farklı.

Resize bar diye bir ayar var ben onu açtım normalde ilkten 55-65 fps alıyordum cs2 de re size bar bide sam diye bişey var onu açınca 150 200 fps almaya başladım Bİostan aç.

Çoğunda turbo frekansa sabitliyorlar. XMP de etkilidir tabii ama %5 %10 ancak diye düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Örnek olarak bakın güncel video ortalama 200FPS alıyor, FPS değerleriniz normal yani.

Yok 7GB normal tarayıcı ile birlikte ben XMP açık mı diye kontrol ettim. Bana FPS değerleriniz normal geldi açıkçası. Bir sorun var gibi gözükmüyor.

Hocam oyun içinde bazen 120 FPS'leri gördüğüm oluyor zaten monitör 165 Hz o FPS'in altına inmek oyun kasıyormuş gibi falan oluyor bana göre normal değil bir yerde sorun var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
örnek olarak bakın güncel video ortalama 200FPS alıyor, FPS değerleriniz normal yani.

Tamam da ara sıra 120 FPS'lere kadar düşüyor bende. Bunu anlamıyorum işte stabil bir FPS yok ortada. Hep 200-250 arası gitse tamam bir 250 oluyor bir 120 oluyor saçma sapan. Sıcaklıkda da sorun yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı