RTX 2060 Red Dead Redemption 2 ısınma sorunu

nediyebilirimkii

Femtopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Meslek
Görsel İletişim Tasarımcısı
Merhabalar, arkadaşımın önerisiyle Red Dead Redemption 2 oynamaya başladım ve fanlarımın aşırı gürültülü çalıştığını fark ettim. MSI Afterburner programını çalıştırdığımda GPU sıcaklığımın 80 derece olduğunu fark ettim. Optimize ayarlar "Ultra" olarak ayarlanmıştı ama ben "orta" ayarlarda kullandığımda FPS artsa da sıcaklık değişmedi. Daha sonra BurnInTest programıyla test yaptım ve herhangi bir sorun olmadığını gördüm. Bu sıcaklık derecesi bir sorun mudur yoksa normal midir? (sistemi 4 ay önce topladım. Sistem özellikleri ve tüm ekran görüntüleri aşağıdadır.)

Sistem Özellikleri

Kasa: Corsair Carbide serisi Spec-Delta RGB 550W 80+ tempered glass USB 3.0 mid Tower

Anakart: MSI B460M-A PRO.
Ekran kartı: MSI GeForce RTX 2060 Ventus XS 6G OC.
İşlemci: Intel i5-10400 2.90GHz
RAM: Corsair DDR4 8X2.
SSD: Kingston 500GB NVMe M.2

BurnInTest Sonucu

MSI Afterburner

Normalde bu ayarlarda fakat oyun içinde fan Speed %90-95 arası değişiyor.

Modelinden dolayı o sıcaklık normal soğutma için en iyi macunlardan sürün bayağı iner bir de kasa içi hava akışı iyi olsun.

Ben çok ısındığı için Core Voltage ayarını -2 -3 yapmıştım ve işe yaramıştı. Deneybilirsiniz belki ama fazla yapinca mavi ekran yiyebilirsiniz hocam.

Modelinden dolayı o sıcaklık normal soğutma için en iyi macunlardan sürün bayağı iner bir de kasa içi hava akışı iyi olsun.
4 ay oldu daha macun değiştirmeme gerek var mıdır? Bir de hava akışından kastınız tam olarak nedir hocam?
Ben çok ısındığı için Core Voltage ayarını -2 -3 yapmıştım ve işe yaramıştı. Deneybilirsiniz belki ama fazla yapinca mavi ekran yiyebilirsiniz hocam.
Bunu deneyeceğim. Sıvı soğutma taktığımda etkisi olur mu peki?

4 ay oldu daha macun değiştirmeme gerek var mıdır? Bir de hava akışından kastınız tam olarak nedir hocam?

Bunu deneyeceğim. Sıvı soğutma taktığımda etkisi olur mu peki?
4 ay olduysa termal macun değişmesine gerek yok. Kasanızın hava akışı iyi mi ?

AAA oyunlarda 75 dereceye çıkabiliyor benim kartım da ama serin çalışmasını daha çok seven biri olduğum için 90 FPS alıyorsam 70'e kısıtlıyorum daha serin çalışıyor. FPS kısıtlamayı deneyebilirsiniz karta zarar gelmemesi adına.

4 ay olduysa termal macun değişmesine gerek yok. Kasanızın hava akışı iyi mi ?
Hocam donanımdan çok anladığım söylenemez. Vatanda toplatmıştım nasıl kurduysa öyle çalışıyor. Geçtiğimiz ay bir tozunu almıştım. Eğer bahsettiğiniz şey boşluklarsa yeteri kadar boşluk olduğunu düşünüyorum. Bir de afterburner'da core voltage kısmını ayarlayamadım nasıl yapacağım?
Eyvallah hocam deneyeceğim.
UV yapabilirsiniz. Yan kapağı çıkarıp dener misiniz?
Yarın sabah deneyip bilgisini paylaşacağım hocam sağ olun.

Oyuna girince açılıyor diye biliyorum hocam. Eğer olmaz ise YouTube'dan nasıl açılacağını dair şeylere bakabilirsiniz.

Kasanız nedir acaba ben pek anlamıyorum ama kasanızı yazın belki bilen bir hocam çıkar.

Kasa: Corsair Carbide serisi Spec-Delta RGB 550W 80+ tempered glass USB 3.0 mid Tower

Yazmış hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…