RTX 2060 Rust performansı nasıl olmalı?

Erenn58

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir laptop aldım i7-10870h işlemci, RTX 2060 ve 16 GB RAM var. Rust oynuyorum ve ayarlar neredeyse en düşükte ortalama 70 FPS alıyorum. Grafikleri yükseltince de çok bir fark olmuyor. Ben biraz daha yüksek değerler bekliyordum. Sizce aldığım FPS normal mi? Eğer düşükse neden böyle? Yardım ederseniz çok iyi olur.

Ayarları en yükseğe alıp Afterburner'dan kullanım ve sıcaklık değerlerini açın.

Barren mapte 200 FPS yakın.
Pro mapte ise 130 civarı almanız lazım.
Driverları güncelleyin. Ve kesinllikle BIOS'uda güncelleyin.

Grafikler;

Grafik Kalitesi = 5 veya 3
Shadow Quality = 1
Shadow Cascades = Two Cascades
Shader Level = 300 veya 600
Draw Distance = 2500
Object Quality = en az 50
Tree Quality = Max
Max Tree Meshes = Max
Grass Displacement= On

Görsel Efektler;

Anti-Aliasing = FXAA
Sharpen = On

Fov: 85-90

Max Gibs: 0

Grafik sekmesinde ve görsel efektlerde dediklerim dışındaki hepsini kapat, en düşüğe çek. Bir de böyle dene bakalım ortalama kaç FPS alacaksın?

Oynadığınız sunucuya göre aldığınız değerler değişecektir. Sunucunun doluluğu ve sunucunun haritası performansı etkiler.

Ayarları en yükseğe alıp Afterburner'dan kullanım ve sıcaklık değerlerini açın.
Hocam ayarları ultraya aldım ve aşağıya attım. Yalnız benim fanlar sessiz modda çalışıyormuş turboya alınca fps artışı oldu sanırım bu yüzden kaynaklanıyor. Ultraya alıp fanlar sessizde ve turboda olan iki fotoğrafıda atıyorum hocam. Bi bakarsanız sevinirim. Fotoğrafları buraya yükleyemedim. Ultra ayarlarda fanlar sessiz mod linki: Ultra sessiz fan
Ulta ayarlarda fanlar turbo mod linki: Ultra turbo fan
Hocam dediğiniz gibi yaptım. Fanları da turboya alınca yükselme oldu. Aşağıya sizin dediğiniz ayarlarda fanlar sessiz modda olan ve turbo modda olan değerleri attım. Sanıyorum fanlardan dolayı kaynaklı. Sizde bi bakarsanız sevinirim. Hocam sizin dediğiniz gibi olan ayalarda ve fanlar sessiz mod: Ayarlı sessiz fan
Fanlar turbo mod: Ayarlı turbo fan
Barren mapte 200 FPS yakın.
Pro mapte ise 130 civarı almanız lazım.
Driverları güncelleyin. Ve kesinllikle BIOS'uda güncelleyin.
Barren mapte oynuyorum ve map eklentili olduğu için biraz fazla ev var. Fan ayarlarını turboya alınca ortalama 100+ fps almaya başladım. Bios güncellmesi gelmiş onu da güncelleyeceğim teşekkür ederim.

Tahminimce işlemci sıcaklıktan dolayı frekans düşürüyor bu yüzden ekran kartı kullanımı azalıyor. Fanları daha hızlı çalıştırdığınızda daha yüksek fps görmenizin sebebi bu. Aldığınız fps'ler bir tık daha iyi ayrıca bu oyunu kayda değer sürede oynadım 4k saatten daha fazla. Size söylediğim ayarlar hem görüntü olarak hem rakip görme açısından en iyileri olduğunu söyleyebilirim.

Siz tüm sürücülerinizi ve Bios'u güncelleyin. Güç seçeneklerinden de yüksek performansı seçin. Fanların hızı size kalmış. Kulaküstü aktif/pasif ses engellemesi olan bir kulaklık kullanıyorsanız pek duymayacaksınız zaten bu sesleri.

Değerler daha iyi.

Ayarları en yükseğe çekip yakın performans almanız normal, ekran kartına daha fazla yük bindiği için performanslarda çok değişiklik olmuyor. Fakat akıcılık açısından benim dediğim ayarlarda oynamak daha mantıklı olabilir. Kendiniz hangisini daha çok beğenirseniz ona göre oynayabilirsiniz.

Anladım. Ben bilgisayarda bi sıkıntı var mı diye korkmuştum da. Yani değerler normal sayılır diyebiliriz. Birde fanları turboda çalıştırmanın zararı olur mu? Kulaklıktan ses duymuyorum ama çıkarınca baya ses çıkıyor.

Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Elbette daha çok kullanılan malzemenin ömrü kısalacaktır fakat bu malzemeler 1-2 senelik malzemeler değil. O yüzden dert etmenize gerek yok. Belki bir soğutucu alıp altına koyabilirsiniz. Aşırı etkisi olmaz ama daha fazla hava almasını sağlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…