RTX 2060 Sıcaklık Değeri Normal mi?

kashmar122

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar Gigabyte RTX 2060 OC 6GB DX12 büyük çift fanlı model olan ekran kartını kullanıyorum. GTA 5 her şeyi en yüksek kalitede oynuyorum ve sıcaklık 78 derece. CS:GO'da fan kendini çevirmiyor bile. Sürekli 48-50 derece de kalıyor ve fanlar dönmüyor. Sizce sorun var mı ve sıcaklık normal mi?
İşlemci : i7 7700 3.6 GHz turbo 4.2 Ghz
RAM : Corsair Vengeance 8*2 16 GB 3000 MHz
Kasa : Thermaltake Wiew 27 ATX Mid Tower

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Gigabyte RTX 2060 OC 6GB DX12 büyük çift fanlı model olan ekran kartını kullanıyorum. GTA 5 her şeyi en yüksek kalitede oynuyorum ve sıcaklık 78 derece. CS:GO'da fan kendini çevirmiyor bile. Sürekli 48-50 derece de kalıyor ve fanlar dönmüyor. Sizce sorun var mı ve sıcaklık normal mi?
İşlemci : i7 7700 3.6 GHz turbo 4.2 Ghz
RAM : Corsair Vengeance 8*2 16 GB 3000 MHz
Kasa : Thermaltake Wiew 27 ATX Mid Tower
Size Gigabyte markasının RTX modellerinde genel bir sorun olduğunu söylemiştim. Bence onun yerine başka markalara bakabilirdiniz. Belki genel bir sorun olmaya da bilir. Çünkü ben Reddit’de okumuştum, malum doğruluğu tartışılır ama GTA V’de aldığı sıcaklıklar fazla. İşlemci sıcaklığı nedir ? Ayrıca kasa modelini söylerseniz daha iyi bir şekilde yardımcı olabiliriz.

3-4 saat oynadığında 78 dereceyi geçmiyorsa kafaya takılacak bir sıcaklık değil bence.

Adsız.jpg

Son düzenleme:
Yabancı forumlardan araştırdığım kadarıyla RTX kartların throttling denilen frekans kısma olayı 80-84 derecede başlıyormuş. Kasanızın fanlarını daha yüksek performansta çalıştırmak işe yarayabilir.

ASUS ROG STRİX RTX 2060 kullanmaktayım şu ana kadar en yüksek 65 derece gördüm. Modellere göre farklılık gösterebilir ama bildiğim kadarı ile 80 derece sonrası tehlikeli.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı