RTX 2060 sistem bir anda tamamen donuyor ve çalışmıyor

Daha fazla  
RAM
Kingston HyperX 8x2
SSD veya HDD modeli
Kingston SNVS500G m2 SSD
Ekran kartı
Asus RTX 2060 Evo 6 GB
Anakart
Asus Prime B450M-K II
İşlemci
Ryzen 5 3600
Bu sorundan önce bilgisayar kendini bazen yeniden başlatıyordu ki hala daha olan bir sorun bu. Her ay en az 1 kere yeniden başlatma olayını yaşıyorum ve sorunun ne olduğunu bir türlü çözemedim. Bunun üstüne bir de bilgisayarın bir anda donması sorunu çıktı.

Sorun şu; bilgisayarda normal bir şekilde takılırken bir anda ekrandaki ses ve görüntü tamamen donuyor. Klavye ve mouse dahil hiçbir şey çalışmıyor ama ışıkları açık şekilde kalıyor sadece. Kasadaki kapatma tuşundan bilgisayarı kapatmadığım sürece öylece kalıyor. Bu sorunun sebebi nedir, nasıl çözebilirim bunu?

Ek olarak Power Supply da bu "FSP500-60AHBC".

Son düzenleyen: Moderatör:
HPET denilen zımbırtıyı daha önce kapattıysan açar mısın, bir de BIOS ayarlarını fabrika ayarlarına alır mısın? Benzeri 1 haftadır bana oluyordu, intel dynamic memory boost kapattığımda sorun çözüldü.

HPET hakkında hiçbir fikrim yok. Daha önce o ayara hiç dokunmadım, varlığından da az önce siz söyleyince haberim oldu. Bundan 3-4 gün önce de BF 6 betasına girebilmek için BIOS'dan Secure Boot açmıştım, ondan kaynaklı olabilir mi?

Secure bootdan olmaz. Sanmam yani. Olay görüntüleyicisinden donma saatine yakın olayları incelersen belki bir şey çıkabilir.

Secure bootdan olmaz. Sanmam yani. Olay görüntüleyicisinden donma saatine yakın olayları incelersen belki bir şey çıkabilir.

Bu yazıyor. Bu uyarıdan arka arkaya 3 tane var. Her birinde APIC değeri değişiyor. Birinde 0, birinde 3 ve diğerinde de 11 yazıyor.

-------

Uyarı şu;

Çok önemli bir donanım hatası oluştu.

Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci Çekirdeği
Hata Kaynağı: Machine Check Exception
Hata Türü: Bus/Interconnect Error
İşlemci APIC Kimliği: 0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…