RTX 2060 Sistem güç yetmiyor

wybuch

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, dün sabah oldukça garip bir sorunla karşılaştım. Akşam sorunsuz kapattığım bilgisayarı sabah açmaya çalıştığımda ne donanımlara ne de kasadaki bir tek fana dahi elektrik gitmiyordu.

RAM'lari ve BIOS pilini çıkarıp taktım, kabloları düzelttim biraz uğraştım ama yanıt vermedi. Doğal olarak PSU arızalandı diye düşündüm. Daha sonra kasanın arkasında bildiğiniz 1/0 enerji açma kapama tuşunu sertçe 0 ve 1 yaptım, birkaç deneme sonucunda bilgisayarım açıldı -fakat bu esnada kasanın önündeki güç düğmesine basmıyordum.
Açılır açılmaz bilgisayarı yeniden başlattım, açıldı. CS GO gireyim derken harita yüklenme sırasında kendi kendine reset attı. 2-3 kere denedin aynı sonuç (Bu esnada Apex oynamayı da denedim aynı şekilde restart atıyordu).
Daha sonra bilgisayarı kapattım tabii açamadım ve yine arkadaki 1/0 tuşundan aynı şekilde açtım. Açıldıktan sonra biraz bekledim ve bu sefer sorunsuz bir şekilde oynayabildim.
Bugün de aynı şekilde açıp MSI kombustor, HD Tune ve Aida64 ile bazı Benchmark testleri ve error scan uyguladım.
Kombustorada Benchmark çözünlüğünü vs. kademeli olarak artırınca, yavaş yavaş zorlayınca 1920x1080 tam ekran testini sorun olmadan yapabiliyorum. Bilgisayar açılınca direkt 1920x1080 tam ekran testine sokarsam restart atıyor tahmin ettiğiniz gibi.
Diğer uygulamaların testlerinde bir sorunla karşılaşmadım.
Yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.

Sistem Özellikleri:
- Ryzen 5 2600
- ASRock B450M-HDV
- RTX 2060 Palit
- Adata DDR4 XPG Gammix D10 2X8 (3000 veya 3200 MHz)
- PSU High Powe Simplicity 600 +80
- SSD Adata SU650 (Windows kurulu)
- HDD 1 TB marka model emin değilim şu an

Kasayı teknobiyotik.com'dan aldım yaklaşık 4 ay oldu daha önce de birkaç kere mavi ekran aldığım olmuştu.

Güç yetmeme gibi bir imkan yok, sisteminiz maksimum 400W falan tüketiyor. Kasayı Teknobiyotik'e dizdirdiyseniz direk oraya yollayın onlar baksın, siz yorulmayın :)

Güç yetmeme gibi bir imkan yok, sisteminiz maksimum 400W falan tüketiyor. Kasayı Teknobiyotik'e dizdirdiyseniz direk oraya yollayın onlar baksın, siz yorulmayın :)
Evet son ihtimal olarak ben de öyle düşünüyorum. Fakat kendim halledebileceğim bir şey varsa öğrenip halletmek isterim. Çok uzun sürmesini istemediğimden 😁. Teşekkürler
Oyundayken reset atıyorsa güç kaynağında problem olabilir. Ben RTX 2060'ı 500Watt'lık bir güç kaynağı ile beraber kullanıyorum.
Evet benimki de besliyordu ama bir gün prizi açtım düğmeye bastım açılmadı. Güç kaynağının arızasından şüpheleniyorum.

@wybuch bir de bu kasa işine başlamadan önce çok heves ediyorsunuz, kasanın içini açtıktan 10 dakika sonra şunu hemen bitireyim de kapatayım diye baygınlık geliyor. Bundan dolayı çok kirlenmediği sürece kasaya pek elimi sürmem ben :)

Merhaba arkadaşlar, dün sabah oldukça garip bir sorunla karşılaştım. Akşam sorunsuz kapattığım bilgisayarı sabah açmaya çalıştığımda ne donanımlara ne de kasadaki bir tek fana dahi elektrik gitmiyordu.

RAM'lari ve BIOS pilini çıkarıp taktım, kabloları düzelttim biraz uğraştım ama yanıt vermedi. Doğal olarak PSU arızalandı diye düşündüm. Daha sonra kasanın arkasında bildiğiniz 1/0 enerji açma kapama tuşunu sertçe 0 ve 1 yaptım, birkaç deneme sonucunda bilgisayarım açıldı -fakat bu esnada kasanın önündeki güç düğmesine basmıyordum.
Açılır açılmaz bilgisayarı yeniden başlattım, açıldı. CS GO gireyim derken harita yüklenme sırasında kendi kendine reset attı. 2-3 kere denedin aynı sonuç (Bu esnada Apex oynamayı da denedim aynı şekilde restart atıyordu).
Daha sonra bilgisayarı kapattım tabii açamadım ve yine arkadaki 1/0 tuşundan aynı şekilde açtım. Açıldıktan sonra biraz bekledim ve bu sefer sorunsuz bir şekilde oynayabildim.
Bugün de aynı şekilde açıp MSI kombustor, HD Tune ve Aida64 ile bazı Benchmark testleri ve error scan uyguladım.
Kombustorada Benchmark çözünlüğünü vs. kademeli olarak artırınca, yavaş yavaş zorlayınca 1920x1080 tam ekran testini sorun olmadan yapabiliyorum. Bilgisayar açılınca direkt 1920x1080 tam ekran testine sokarsam restart atıyor tahmin ettiğiniz gibi.
Diğer uygulamaların testlerinde bir sorunla karşılaşmadım.
Yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.

Sistem Özellikleri:
- Ryzen 5 2600
- ASRock B450M-HDV
- RTX 2060 Palit
- Adata DDR4 XPG Gammix D10 2X8 (3000 veya 3200 MHz)
- PSU High Powe Simplicity 600 +80
- SSD Adata SU650 (Windows kurulu)
- HDD 1 TB marka model emin değilim şu an

Kasayı teknobiyotik.com'dan aldım yaklaşık 4 ay oldu daha önce de birkaç kere mavi ekran aldığım olmuştu.
Başlığı açtıktan yaklaşık 1 saat sonra bilgisayar normal şekilde açılmaya, benchmark testlerinde ve oyunlarda sorunsuzca çalışmaya başladı. Nedenini hala bilmiyorum. O zaman dilimindeki şebeke durumundan bile olabilir.

Çözünürlüğü 1920x1080 yapınca restart atıyorsa; ekran kartı yüksek akım çekince anlık olarak restart atıyorsa powersupply yetersizdir. Herkes Powersupplynin Wattına bakıyor ama kullanım klavuzundan elektrik akımının detaylarının önemli olduğunu, max loud'unu Amperini kimse bilmiyor. Bendede benzer sorun vardı. Thermaltake 600W power taktığımda 1080p ultraya alınca oyunda restart atıyordu Corsair CX 750W taktık sorun çözüldü.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı