Öncelikle hepinize merhaba, FreeDOS bir sistem topladım, ilk Windows kurduğumda güncelleştirmeleri yaptım ve kodu farklı olan birçok mavi ekran hatası aldım maalesef onların minidump dosyaları elimde yok. Tekrar temiz kurulum yaptım bu sefer Windows Store güncelleştirmelerini elimden geldiğince...
www.technopat.net
İlk konuma bakabilirsiniz, 2 - 3 gün mavi ekran almadan bilgisayarı kullanmıştım. Tekrar mavi ekran hataları almaya başladım, sorun bu sefer RAM kaynaklı olabilir mi? Memtest ve Windows bellek tanılama yaptım belleklerin ikisi de 0 hata gözüküyor.
Manuel olarak XMP yapmayı veya XMP'yi tamamen kapatmayı denedim mavi ekran hatası almaya devam ettim. Minidump dosyalarını paylaşıyorum.
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...
Komut istemi CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow komutunu girin ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.
Yine komut istemini yönetici olarak çalıştırıp verifier yazın ve Driver Verifier Manager'ı açın. Daha sonra Create standard settings'i seçip İleri'ye tıklayıp Automatically select unsigned drivers'i seçip İleri'ye tıkladıktan sonra işlemin tamamlanmasını bekleyin ve sisteminizde imzasız sürücü olup olmadığını kontrol edin.
MemTest86 ile belleklerinizi test edin. Sonucunu bizimle paylaşın.
CPU - Z programını daha önce kaldırmıştım. Eğer ondan kaynaklı görünüyorsa acaba dosya kalıntıları kalmış olabilir mi? Eğer kaldıysa nasıl kaldırabilirim?
CPU - Z programını daha önce kaldırmıştım. Eğer ondan kaynaklı görünüyorsa acaba dosya kalıntıları kalmış olabilir mi? Eğer kaldıysa nasıl kaldırabilirim?
Son aldığınız hatada görünüyor, demek ki kalıntıları var. Program ekle kaldır'dan kaldırdıktan sonra CCleaner tarzı program ile temizlik yapabilirsiniz ancak CCleaner'in ayarlarından izlemeyi kapatın aksi halde minidump dosyalarınızı da siler. Veya CCleaner'i çalıştırdıktan sonra onu da kaldırın sisteminizden.
Üstteki mesaja eklemeler yapacağım onu takip edin.
Komut istemi CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow komutunu girin ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.
Yine komut istemini yönetici olarak çalıştırıp verifier yazın ve Driver Verifier Manager'ı açın. Daha sonra Create standard settings'i seçip İleri'ye tıklayıp Automatically select unsigned drivers'i seçip İleri'ye tıkladıktan sonra işlemin tamamlanmasını bekleyin ve sisteminizde imzasız sürücü olup olmadığını kontrol edin.
MemTest86 ile belleklerinizi test edin. Sonucunu bizimle paylaşın.
Cceaner ile genel temizlik ve kayıt defteri temizliği yapıp uygulamayı kaldırdım.
Hwmonitor uygulaması vardı sıcaklık takibi için belki ilişkilidir diye o uygulamayı kaldırdım.
2. ve 3. kısımları uyguladım imzasız herhangi bir sürücü yokmuş.
4. madde ise memtest86 ile daha önce belleklerimi test etmiştim hata ile karşılaşmamıştım fakat en kısa zamanda belleklerimi tek tek test edip sonuçları paylaşacağım.
İlginiz için teşekkürler umarım yaptığımız işlemler ile ilerleme kaydetmişizdir.
Durumu gözlemlemeye devam edin. Bildirim gelmesi adına yazıyorum,üst üste yazınca bildirim gitmiyor. Yeniden hata alırsanız yeni oluşan dosyalarınızı bizimle paylaşın elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.