Windows 10 kullanıyorum ve bilgisayarımın özellikleri kısaca RTX 2060/ryzen 5 3600/16 GB 3200 MHz ram/b550m a Pro Wi-Fi anakart.
Bilgisayarım bütün oyunlarda çok iyi performans veriyor. Fakat mesela bilgisayarda sadece Netflix açıkken bir anda mavi ekran yiyorum bu durum tarayıcı ve Zoom gibi ufak çaplı programlarda oluyor. Sadece mesela Mount and Blade Bannerlord'a 300 vs 300 meydan savaşı yapıyorum. Sıkıntı olmuyor fakat böyle küçük uygulamalar açıkken bir sürü farklı sebepten ötürü mavi ekran aldım.
WinDbg Preview yazılımı ile mavi ekran hatalarında oluşturulan Minidump (DMP) dosyalarını analiz ederek sorunun kaynağını tespit etmeye çalışabilirsiniz.
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...
ASUS Prime series is expertly engineered to unleash the full potential of AMD and Intel processors. Boasting a robust power design, comprehensive cooling solutions and intelligent tuning options, Prime series motherboards provide daily users and DIY PC builders a range of performance tuning...