RTX 2060 sistem toplama

Ecstein

Hectopat
Daha fazla  

Merhabalar, şu fiyat aralığında (7-8bin lira arası) bir kasa toplamak istiyorum. Kendi araştırmalarım sonucunda şöyle bir kasa toplayabildim. Fakat emin olamadığım bazı konular oldu.
  • Anakart bu sistem için yeterli midir? Değiştirilmesi gerekiyorsa hangi versiyonu ile değiştirmek gerekir?
  • İşlemci 2600 yeterli olacak mıdır yoksa 2600x veya 2700 serisi daha uygun mu olacaktır? Yada INTEL işlemci mi kullanmalıyım? Fakat intel işlemciler AMD işlemcilerine göre çok pahalı olduğunu düşündüğüm için AMD kullanma taraftarıyım.
  • PSU yeterli midir değil midir? Kaç watt kullanmalıyım önerebileceğiniz marka-model var mıdır?
  • İşlemci için ekstra bir soğutma gerekli midir?
Arkadaşlar bu sorularıma cevap verebilirseniz veya bu fiyat aralığında önerebileceğiniz daha iyi bir sistem tavsiyeleriniz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de bir süredir RTX 2060'lı sistem toplama uğraşındayım. Bir kaç sorunuza cevap vereyim.

Bu sistem için 500W PSU yeterlidir. Watt hesabını kendiniz donanımları girerek yapabilirsiniz. Tabii ki önerilerde 600W PSU diye direten arkadaşlar olacaktır ama 500W PSU dahi yeterliyken 650W PSU hayli hayli yeterli.

Ben şahsen yazılım işleriyle uğraştığım için Intel işlemci tercih edeceğim. Ancak AMD işlemcinin sizi üzeceğini sanmıyorum. AMD işlemciler fp dengesi olarak epey iyi seviyelerde.

Anakartınız sistem için yeterlidir.

Beni kurduğunuz sistemde en çok rahatsız eden şey ekran kartına gereksiz fazla para veriyor oluşunuz. RGB gibi takıntılarınız yoksa Gigabyte'ın üç fanlı ekran kartına yönelebilirsiniz. Muhtemelen 2800 civarında bir fiyata o kartı alıp epeyce kâr edebilirsiniz. Yurt dışı kaynaklardan uzun araştırmalar sonucu Gigabyte'ın üç fanlı ekran kartının hem sessizlik hem soğutma açısından f/p olarak en iyi RTX 2060 kartı olduğu görüşüne vardım. Eğer ekran kartına 3250 verme niyetindeysenizde kesinlikle ASUS Strix seçin. RTX 2060'ın en iyi kartı, rakibi yok.

Güzel sistem olmuş. Bende 3 hafta önce Ryzen 5 2600x ve RTX2060 ile bir sistem topladım. Size tavsiyem aceleniz yok ise KDV indirimi tarzı bir indirim bekleyin. Ben Vatan Bilgisayar KDV indiriminde Asus ROG Strix RTX 2060 6 GB Advenced Edition ekran kartını 2700'e almıştım. Diğer bileşenlerde aynı şekilde indirim ile geldi.

Hocam aynı ekran kartını Vatan Bilgisayar'ın KDV indiriminde 2600 TL'ye aldım. Aceleniz yoksa sistemin kalan parçalarını toplayıp, hiç olmazsa ekran kartını almak için KDV indirimi bekleyin derim. Ayrıca gayet güzel bir kart hem görsel olarak hem de performans olarak kesinlikle pişman olmayacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…