Ben de bir süredir RTX 2060'lı sistem toplama uğraşındayım. Bir kaç sorunuza cevap vereyim.
Bu sistem için 500W PSU yeterlidir. Watt hesabını kendiniz donanımları girerek yapabilirsiniz. Tabii ki önerilerde 600W PSU diye direten arkadaşlar olacaktır ama 500W PSU dahi yeterliyken 650W PSU hayli hayli yeterli.
Ben şahsen yazılım işleriyle uğraştığım için Intel işlemci tercih edeceğim. Ancak AMD işlemcinin sizi üzeceğini sanmıyorum. AMD işlemciler fp dengesi olarak epey iyi seviyelerde.
Anakartınız sistem için yeterlidir.
Beni kurduğunuz sistemde en çok rahatsız eden şey ekran kartına gereksiz fazla para veriyor oluşunuz. RGB gibi takıntılarınız yoksa Gigabyte'ın üç fanlı ekran kartına yönelebilirsiniz. Muhtemelen 2800 civarında bir fiyata o kartı alıp epeyce kâr edebilirsiniz. Yurt dışı kaynaklardan uzun araştırmalar sonucu Gigabyte'ın üç fanlı ekran kartının hem sessizlik hem soğutma açısından f/p olarak en iyi RTX 2060 kartı olduğu görüşüne vardım. Eğer ekran kartına 3250 verme niyetindeysenizde kesinlikle ASUS Strix seçin. RTX 2060'ın en iyi kartı, rakibi yok.