RTX 2060 sistem yük altında resetleniyor

gwynmid

Decapat
2060'lı sistemim Witcher 3 tarzı (normalde Ultra 100FPS oynadığım oyun) oyunlarda 5 dakika içinde kendini resetliyor. GPU 70 derece CPU 40 derece iken resetleniyor sıcaklıktan olduğunu sanmıyorum. LOL tarzı oyunlarda çok nadir kapanıyor yani oynayabiliyorum ve garantiye göndermek istemiyorum tatile girdim 1 ay pcsiz kalmak istemiyorum ne yapmalıyım sorun nedir yardım edebilecek var mı (not: PC'den çok iyi anlamam içini açıp bir şey yapamam garantisi gitmicekse bilgisayarcıya gotürebilirim ancak.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı kapasite olarak yeterli. Büyük ihtimal güç kaynağında sorun var. Şöyle bir deneme yapın güç kaynağından gelen farklı bir PCI-E kablosunu takıp o şekilde test edin.

Güç kaynağının 12V kanalından verdiği güç önemli. Geçenlerde bir arkadaşın sisteminde de buna benzer bir sorun vardı, kullandığı güç kaynağının ismi ''Mars Gaming 650W+80'' PSU'nun özelliklerine baktığında 12V kanalından verdiği güç ise 440W.

Neden? Güç kaynağın da ki farklı bir PCI-E kablosunu takıp rahatlıkla test edebilir.
Eğer o kablodada arıza var ise ? Deneme yanılma yoluyla bilgisayarın zarar görme ihtimali yüksek. Güç kaynağında arızanın hangi kısımda olduğunu bilmiyoruz. HDD SSD gibi parçaların arızalanması diğer parçalara göre kolaydır.

Kasanızın modeli nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…