RTX 2060 sistemde EA FC 24 DirectX hataları

İşletim sistemi
Windows 11

BurakEnes YT

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 / B450M-DRAGON / RTX 2060 / XLRB 16 GB 3200 MHZ / WD BLUE SN570 500 GB
RAM
16 GB 3200Mhz CL16
Ekran kartı
RTX 2060 6GB
Anakart
B450-M Dragon
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Merhaba arkadaşlar Steam'den FIFA 23 almıştım ayrıca Epic'den de EA FC 24'ü aldım ve her iki oyunda da yaşadığım bir çökme sorunu var.
Anlayamadığım bir şekilde her türlü şeyi denesem de sürekli bu oyunlar ansızın DirectX hatası olsun veya hiçbir hata vermeden olsun, bir anda çöküyor. Araştırıp her türlü çözümü denememe rağmen bir çözüm bulamadım. Eğer bu sorunları daha önce yaşayıp çözebilen olduysa, yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Aşağıda aldığım 2 adet DirectX hatası.

Dosya Ekleri

• Screenshot (212).png
    Screenshot (212).png
    3,5 MB · Görüntüleme: 91
  • Screenshot (222).png
    Screenshot (222).png
    2,9 MB · Görüntüleme: 96
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun çok lanet bir sorun. Sebebi ise sorunun birçok nedenden kaynaklanabiliyor olması.

Bir forumda aşağıdaki ayarı kapatınca sorunun düzeldiğini belirtmişler mesela.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aşağıdaki konuda da monitörü anakarta bağladığı için benzer bir sorun yaşanmış.

Eski bir ekran kartı sürücüsü ile denemediyseniz deneyin derim.

Bunun dışında eski gamepad sürücülerinin de bu soruna sebebiyet verebileceğini söylemişler. Eğer Xbox gamepad kullanıyorsanız, kontrolcüyü kabloyla bağlayıp Xbox Accessoires uygulamasıyla sürücüleri güncelleyebilirsiniz. Sürücüden kastım Firmware güncellemesi bu arada.

Gelelim işin en sorunlu kısmına. Donanım sorunu. Evet, yanlış duymadınız. Bu sorun bazen anakart, işlemci, bellek veya güç kaynağı ile de alakalı olabiliyor. Özellikle BIOS'da XMP ayarı açıksa bu sorunla karşılaşmanız muhtemel. Bunun haricinde de ekran kartına yapılan hız aşırtmaları da aynı soruna sebebiyet verebilir.

Dediğim gibi. Bu sorunun bir sürü kaynağı mevcut. En basit çözümlerden başlayıp tümünü denemeniz gerek.

Ekran kartı sürücüleriniz güncel mi?

Sürüme bakacak olursak güncel.

Ekran kartı sürücüleriniz güncel mi?
İki oyunda da ekran kartı sürücüleri ile ilgili hatalar vermiş.

Evet ekran kartı sürücülerim güncel.

Bu sorun çok lanet bir sorun. Sebebi ise sorunun birçok nedenden kaynaklanabiliyor olması.

Bir forumda aşağıdaki ayarı kapatınca sorunun düzeldiğini belirtmişler mesela.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aşağıdaki konuda da monitörü anakarta bağladığı için benzer bir sorun yaşanmış.

Eski bir ekran kartı sürücüsü ile denemediyseniz deneyin derim.

Bunun dışında eski gamepad sürücülerinin de bu soruna sebebiyet verebileceğini söylemişler. Eğer Xbox gamepad kullanıyorsanız, kontrolcüyü kabloyla bağlayıp Xbox accessoires uygulamasıyla sürücüleri güncelleyebilirsiniz. Sürücüden kastım Firmware güncellemesi bu arada.

Gelelim işin en sorunlu kısmına. Donanım sorunu. Evet, yanlış duymadınız. Bu sorun bazen anakart, işlemci, bellek veya güç kaynağı ile de alakalı olabiliyor. Özellikle BIOS'da XMP ayarı açıksa bu sorunla karşılaşmanız muhtemel. Bunun haricinde de ekran kartına yapılan hız aşırtmaları da aynı soruna sebebiyet verebilir.

Dediğim gibi. Bu sorunun bir sürü kaynağı mevcut. En basit çözümlerden başlayıp tümünü denemeniz gerek.

Sürüme bakacak olursak güncel.

Videoda gösterilen ayarı açtığım zaman zaten bu sorunlar kaçınılmaz oluyor o yüzden minimum a indirmek için kapalı tutuyorum. Monitörüm ekran kartına bağlı ondan da olmuş olacağını sanmıyorum. Gamepad olarak PS4 kolu kullanıyorum ama ona da herhangi bir sürücü kurmadım.
Donanımsal olduğu benim de içimden geçmiyor değil evet XMP ayarı açık fakat ekran kartında herhangi bir hız aşırtması yapmadım sanırım sonra çare eski bir driver kurmayı deneyeceğim. Güzel yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı