RTX 2060 sistemde FiveM oynarken CPU kullanımı çok yüksek oluyor

Birbys

Centipat
Daha fazla  
FiveM oyununda CPU kullanımım çok yüksek. Görselleri ekledim. Oyunu en düşük ayarlarda oynadığımda CPU %100, ekran kartım %40-50 kullanımında oluyor.

Oyunu yüksek ayarlara çıkardığımda FPS kaybım olmuyor fakat oyunun bazı yerlerinde takılmalar oluyor. Ani FPS düşüşleri oluyor bunun sebebi ise CPU kullanımımın anlık olarak %100 olması normalinde ise %85'ten aşağı inmemesi.

Oyun yüksek ayarlarda %85+ CPU kullanımı, %80+ ekran kartı kullanımı yapıyor. Arkadaşlarımda CPU kullanımı %50 ekran kartı %100 kullanıyor olması gerektiği gibi. Bunu nasıl çözebilirim?

Ekran kartı RTX 2060.
İşlemci Ryzen 5 3500X.

Dosya Ekleri

• 111.png
    488,6 KB · Görüntüleme: 40
  • 22222.png
    322,3 KB · Görüntüleme: 47
Ayarları yükseltirsen ekran kartına asıl yük daha çok bineceği için darboğazı azaltırsın. Arkada işlemcini kullanan uygulamalar varsa kapatmayı deneyebilirsin. Ayrıca arkadaşının sistemi seninle aynı mı?

Evet ayarları yükselttim darboğaz azaldı fakat işlemcinin ani yüksek kullanımlarından kaynaklı oalarak droplar yiyorum. Ayrıca sistemi benimkinden iyi aynısı değil. Ama benim sistemimde fivem için gayet yeterli bir sistem

İşlemcin bazı yerlerde biraz yetersiz geliyor Online için. Özellikle daha fazla kişinin olduğu server daha da çok kullanacaktır işlemciyi. Bu arada arka planda işlemciyi fazla kullanan bir uygulama falan var mı? O da etki edebilir.

Hocam konudan bağımsız bir şey sormak istiyorum Ryzen 5 3500X ve RTX 2060 ile kaç FPS alıyorsunuz ortalama bende i3 10100F var i5 11400F'e geçmeyi düşünüyorum FiveM de FPS artılı olur mu işlemcimi önemli ekran kartımı @Balkovec0 @Birbys @aliyevv07

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…