RTX 2060 sistemde hangi parça değiştirilirse FPS değerinde artış olur?

Dolev

Attopat
Daha fazla  
Merhaba Fortnite oynayan birisi olarak kafama bir soru takıldı bilgili kişiler yardımcı olursa çok sevinirim.

Sistem bilgilerime göre haritanın doluluk oranına göre ortalama 70 - 100 FPS alıyorum. Bu değer sürekli değişiyor belli durumlarda 165 sabit oluyor, genelde havadayken 165 FPS alıyorum haritaya inince asla 165 FPS göremiyorum (ekranım 165Hz). Bazen de fazla düşüş olup 60 vs. oluyor.

Sistemimde bu FPS değerleri normal mi?
Sitemimde hangi parçaları değiştirirsem FPS değerimde sağlam bir artış olur? / bu sistemde parça değiştirmek mantıklı mı? (sistemim 4 yılı aşkın süredir bende)

Sistemlerden anlamıyorum bilgili kişiler yardımcı olursa çok sevinirim.

Tüm ayarlarım en düşükte ve NVIDIA ayarlarım da yapılı, ekran kartımı düzenli güncelliyorum.

(Yazmayı unutmuşum işlemci 3.7GHz)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminizin diğer parçaları nedir?

Sistemi tahmin ediyoruz galiba.

3.7 GHz'lık işlemcileri mi tahmin etmemiz gerekiyor?
Sistemin tüm parçalarını net şekilde yazarsan yardımcı olabiliriz.

@EjderLefLef @Enzo Favara @Kheron sistemimi yazmıştım yanlış kategoriye açılınca ve konu taşınınca silinmiş, tekrardan yazıyorum kusura bakmayın.

RAM: Modelini bilmiyorum 16 GB tekli RAM kullanıyorum.
SSD: CT1000BX500SSD1.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 2060.
Anakart: MS-7B86
İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X eight-Core Processor (16 cpus)

Windows 10 Home kullanıyorum.

Önerdiğini işlemciyi taktığım zaman ne kadar bir değişiklik olur? Sistemde uyuşmazlık boğma gibi vs. şeyler olur mu?

Hayır RTX 2060 ile darboğaz olmaz. Artış oyundan oyuna değişir ama yaklaşık 100 de 25'lik bir artış olur. Online oyunlarda daha belirgin bir fark olur.

İşlemcinizi Ryzen 5600 'e güncellemenizi öneririm kayda değer FPS artışı görürsünüz özellikle Valorant CS2 gibi oyunlarda.

Hayır RTX 2060 ile darboğaz olmaz. Artış oyundan oyuna değişir ama yaklaşık 100 de 25'lik bir artış olur. Online oyunlarda daha belirgin bir fark olur.
Genelde fortnite oynuyorum bahsettiğim gibi bir fps alıyorum gözden geçiriceğim.

İşlemcinizi Ryzen 5600'e güncellemenizi öneririm kayda değer FPS artışı görürsünüz özellikle Valorant CS2 gibi oyunlarda.

CS ya da Valorant pek girmiyorum onlarda zaten FPS problemi yaşamıyorum sadece Fortnite da vs. sorun yaşıyorum önerin için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…