RTX 2060 sistemde R7 5700X'e geçilmeli mi?

Bütçe
6000
R7 5700X3D için AM4 ve DDR4 platformunda kalmak değmez. Ayrıca R7 5700X3D için bütçe varsa (yaklaşık 10.000 TL) o bütçeye R5 7500F, R5 7600, R5 7600X, R7 7700 gibi işlemciler almak daha mantıklı.
7600X alınacaksa mantıklı ama ozaman da anakart ve ekstra ram masrafı çıkar zaten anakart ve ram masrafları ile ortalama 14-15 bin TL harcama yapacak arkadaş. Aynı zamanda AM5 platformu zaten 2027'de son işlemcilerini alacak. Şimdi geçse gene farketmez en fazla 2027'de yeni gelen işlemcilere geçebilir.

R5 3600'ü 2000TL'ye satsa işlemciye 8000 vermiş olur. Anakart ve ramleri toplasan en fazla 3000 yapar. 5000TL cepte işlemciyi aldık ama anakart ve ramlere 10 bin TL para verdik olur gene ki bu dediğim 7500F için. 7500F - 5700X3D'den güçsüz. 7600X olursa da 13 bin TL Falan oluyor.

2027'ye daha var. AM5 platformu şu an yeterince güncel ve geçilebilir. Ben de AM4'ten AM5'e geçeli bir hafta oldu. Ayrıca ben genel olarak konuştum zaten, 6.000-8.000 TL bütçe ile AM5 ve DDR5'e geçmek zor.

Sen bunlara çok takılma pratikte ne verdiği önemli yani %10luk darboğaz hissedilmeyecek ve önemsiz performans kaybı, sırf bu hissedilmeyecek darboğaz için AM4'de kalınmaz. Ayrıca 5700X3D ile 7500F arasında gene ciddi farklar yok sen ufak tefek hesaplar yüzünden yorgan yakıyorsun. 7500F ile 7600x kıyasını yapıp kendine not al sonrasında 6.000 liraya 7500F 4.000 lilraya anakart 2.000 liraya 16 GB ram sana cillop gibi ileriye dönük bileşen.

Senin savunduğun 5700x yerine 4K daha versin x3D alsın "ileride GPU yükseltmesinde sorun yaşamasın" 10K ona verene kadar 12K'ya AM5'e geçmek tekrar söylüyorum daha mantıklı ileride 5070 ti' bile takar, gerçi sen gene diyeceksin %10 darboğaz yapar diye ama kim takar darboğazı?

Küçük hesaplara takılma 100 FPS 90'a düşse üzmez.

DDR5 alıp 32 GB RAM almamak saçmalık. 4000TL'ye ya girişin de girişi çöp seviye B650 ya da A620 anakart anca alırsın. Çöpten toplanacak parçalar ile AM5 geçeceğime hiç geçmem daha iyi. 100FPS'den 90'a düşsem üzülmem dediğin FPS için alacağın ekran kartı 1 düşük modelden 12-14 BİN TL daha pahalı.

İşlemcinin 4000TL daha pahalı olmasına takılıp da 14 bin TL daha fazla vereceğin ekran kartının tam performansını kullanmasam da olur demek?

İfadeler: fiu

Şimdide 32 GB ram'e mi takıldın bence senin amacın haklı çıkmaya çalışmak ayrıca

Bu anakarta çöp diyorsan zaten sen işi bilmiyorsun demek.

Tamam 7500F'nin fiyatına bak şimdi ama No Name dolandırılma garantili satıcıdan değil. Resmi distribütör satıcısından öner hadi önerme en azından Amazon gibi üründe sorun yaşadığın zaman yardım alabileceğin bir platformdan almaya bakalım. Amazon dersen 6400 onda da üründe ileride sıkıntı çıkarsa para iadesi alırsın yeni alacağın işlemci olur sana 25 bin TL ama sana çeyreğini iade ederler.

Anakartla en ucuzdan hesapladık gene 11.300TL hadi 6000MHz düzgün bir RAM alalım sana oldu 13 bin TL? 32 GB RAM işini katmadan dahi 13 bin TL oldu?

Görkem ne adamsın ya hepsi bitti şimdi satıcıdan mı vurmayı deniyosun.

Kendi işlemcimi Magic'den aldım.

Tertemiz 12.750 gibi bişi sen git 5700x3D al.

N11'den no name bir satıcıdan alıp işlemci sıkıntılı gelirse arkadaşa cebinden verecek misin parasını?
Veya garanti süreci içerisinde işlemcide herhangi bir problem olduğunda sence bu satıcı yardımcı olacak mı arkadaşa? Bende atarım N11 linki. 5 tane yorum olan No name satıcının ürününe 6000 vereceğime 6400TL veririm Amazon'dan alırım veya 7000 veririm resmi distribütör garantili ürün alırım. PS5 gibi ürün değil bunlar ki Resmi fiyatının yarı fiyatına satılmıyorlar ithalatçı garantili ürünlerde.

N11 DFS bilgisayar'dan alırım. 6500TL fiyatı. N11'de linkini attığın satıcının güvenilirliğini az sorgula en azından.

Görkemcim profiline girip geçmiş mesajlarında ki önerilerine baktım ve tonla no name önerin var yani dediğim gibi senin bir yolunu bulup haklı çıkmaya çalışmaktan başka derdin yok. O yüzden konuyu kapatıyorum sana iyi geceler diliyorum. hatta mutlu olacaksan sana sen haklısın diyorum gidiyorum.

Ayrıca magic benim işlemcimi aldığım satıcı firma o yüzden arkadaşta alacaksa gönül rahatlığı ile alabillir.

No name öneri dediğin Gaming ekipman konusunda önerilerimse bu ürünler TR içerisinde güvenilir firmalar tarafından garantili. Aynı zamanda az işin bilgilisi adamın zaten bildiği markalar. Ürün sana No name gelebilir özellikle Gaming ekipman konusunda bilgisiz biriysen hadi senin dediğin gibi olsun. Bunu satıcısı Wraith E-sports diyelim gidip forumda konu açsan bu adamlar nasıldır diye sana 100 tane mesaj gelir güvenilirdir diye. Sen bilmiyorsun diye No Name olmuyor. Attığın işlemcinin satın alım değerlendirmelerine bakınca 10 taneden 2 tanesinde falan Magic'den satın almış insanlar. Çoğunluğu DFS ve diğer satıcılardan alma.

Gidip No name N11 satıcısı ile TR' E-spor ve Uluslararası takımlara sponsor bir kuruluşu ve Diğeri de yayıncı PC'leri ile ünlenmiş garanti yönünden sürekli övgü ile bahsedilen Gaming. GenTR ise karşılaştırıyorsan vah haline

Aynen forumlarda mağdurların yorumları var. Aldığın ürün sorunlu çıkamamış ama sorunlu çıkan ürünleri de iade almıyorlar

Al bu da bir sonraki ürün. Ben incelemeye beğeni sayısına bakmam 1 yıldız kısmına girerim daha sonra hangi satıcıya gelmiş ona bakarım 1 sayfadaki kötü yorumların neredeyse hepsi 1 tane firmaysa o firma bende yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…