RTX 2060 sisteme 650 veya 750W modüler PSU önerisi

terileptil

Megapat
Yer
Ankara
Merhaba. Xigmatek Shogun G 750W 80+ Gold PSU'ya sahibim fakat hem yükte fan sesi fazla olduğu için hem de modüler bir güç kaynağı istediğim için güvenilir bir PSU arıyorum. Şu anki sistemim imzada da yazdığı gibi Ryzen 5600 ve RTX 2060'dan oluşuyor. İleride GPU yükseltmesi yaparsam sıkıntı çekmeyim diye en az 650W PSU'lara bakıyorum ama fiyatı uyarsa 750W olanları da değerlendireceğim. Mümkün olduğu kadar sessiz güç kaynakları önerirseniz sevinirim çünkü bendeki oyuna girdiğim zaman çok ses yapmaya başlıyor. Değiştirme sebeplerimden biri bu.

Aradığım kriterlerdeki PSU'lar 2.000 TL civarından başlıyor gibi bu yüzden bütçemi 2.000-3.000 arası belirledim. Aslında 2.500'i aşmasa iyi olur fakat iyi bir şey almak istediğim için 2.500 üstünde öneriler gelirse onları da değerlendireceğim.

Teşekkürler şimdiden.

Ben bunu aldım kendi sistemime. Daha test edemedim fakat olumsuz hiçbir yorum görmedim.

Bütçeyi çok aşıyorsa bir alt modeli de bu var.

Ben bunu aldım kendi sistemime. Daha test edemedim fakat olumsuz hiçbir yorum görmedim.

Bütçeyi çok aşıyorsa bir alt modeli de bu var.

Evet bunlar hoşuma gitti bütçeme göre değerlendireceğim ikisinden birini. Bir de Amazon'da şu PSU'yu gördüm yine Corsair marka fakat modeli farklı :

Fiyatı çok uygun geldi ama bronz sertifikaya sahipmiş sorun teşkil eder mi? Gerçi coil whine olduğuna dair şikayetler de var ama sertifika sorusunu bunun özelinde değil genel olarak soruyorum. PSU'larda Gold, Bronze sertifikalar arasında ciddi farklar var mıdır?

Alttakinde taksit seçeneği sınırlı olduğu için alamam da 650W olan modelin fiyatı akıl çeliyor. Neden o kadar ucuz diğer muadillerine göre biliyor musunuz?

Evet bunlar hoşuma gitti bütçeme göre değerlendireceğim ikisinden birini. Bir de Amazon'da şu PSU'yu gördüm yine Corsair marka fakat modeli farklı :

Fiyatı çok uygun geldi ama bronz sertifikaya sahipmiş sorun teşkil eder mi? Gerçi coil whine olduğuna dair şikayetler de var ama sertifika sorusunu bunun özelinde değil genel olarak soruyorum. PSU'larda Gold, Bronze sertifikalar arasında ciddi farklar var mıdır?

Alttakinde taksit seçeneği sınırlı olduğu için alamam da 650W olan modelin fiyatı akıl çeliyor. Neden o kadar ucuz diğer muadillerine göre biliyor musunuz?
Hocam 650w olan modeli bizzat kendim kullanıyorum A-tier bir PSU oldukça kaliteli ve sessiz fiyat konusuna gelicek olursak 650w psu fiyatlarına pek hakim değilim ama çok oynamıyor olsa gerek.

PSU'larda Gold, Bronze sertifikalar arasında ciddi farklar var mıdır?

Sertifikalar verimlilikle ilgilidir, kalite hakkında bir veri sunmaz.

Öneri olarak ise Sinerji'de 750W beyaz olan 200 TL daha uygun;

Sertifikalar verimlilikle ilgilidir, kalite hakkında bir veri sunmaz.

Öneri olarak ise Sinerji'de 750W beyaz olan 200 TL daha uygun;

Corsair'in ürünlerine olan desteğini çok beğeniyorum o yüzden RMx serisinden bir PSU almaya karar verdim ama 750 mi alsam 850 mi alsam onu düşünüyorum şimdi. Yakın zamanda mümkün değil ama önümüzdeki sene ekran kartı yükseltmesine gidebilirim o yüzden almışken hem kaliteli hem de 850W alayım ilerde de kafam rahat eder diye düşünüyorum. Ekran kartını 3060 veya 3070 yapabilirim ilerde.

Bu arada Corsair'ın RMx ve RM serisi arasında ne fark var? RM modelini de gördüm de aradaki fiyat farkı 60 TL falandı. RMx daha iyi bir model midir?

RM serisinde fan ve iç yapı RMx'e göre bir tık daha düşük, bir de RMx'in kablolarında da kapasitör mevcut ki ripple konusunda daha iyi durumda ama RM'de o konuda gayet başarılı. 60TL fark varsa, RMx daha iyi bir seçenek.

RM serisinde fan ve iç yapı RMx'e göre bir tık daha düşük, bir de RMx'in kablolarında da kapasitör mevcut ki ripple konusunda daha iyi durumda ama RM'de o konuda gayet başarılı. 60TL fark varsa, RMx daha iyi bir seçenek.

Teşekkürler. 750W RMx modelini almaya karar verdim. 850W alınca vade farkı ile birlikte yaklaşık 3.400 TL'ye geliyor. Bütçeyi bu kadar zorlamayım overkill olmasın dedim 750W olan modeli aldım. Vade farkı ile birlikte 2.400 TL'ye geldi. İleride çok çok iyi bir karta upgrade yaparsam PSU'yu da değiştiririm ama piyasadaki alabileceğim kartlar için kaliteli bir PSU'da 750W yeterli olur diyorlar.

Stok sadece Sinerji'de olduğu için oradan aldım. Umarım siparişte herhangi bir sıkıntı yaşamam çünkü iade konusunda çok sıkıntı çıkartıyorlarmış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı