RTX 2060 sistemi RTX 4070'e yükseltmek

burakylmz.mp4

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Sistemimi yükseltmek istiyorum. Şu anki sistemimde şunlar var.
Anakart = MSI MAG Z390M Mortar.
GPU = RTX 2060 Gaming Z
CPU = Intel i5 9400F.
SSD = 1 TB SSD.
RAM =2x8 3000 MHz.
PSU = 650W.
Yükseltme için RTX 4070, AMD Ryzen 5 7500F düşünüyorum. Uzun ömürlü kullanmak için ise AM5'e geçmeyi düşünüyorum. Hem oyun hem de video editleme için kullanacağım.
Sorum şu: Hem ekran kartını hem de işlemci ve anakart, RAM vs. yi aynı anda alamıyorum. Adım adım yükseltme yapacağım o yüzden ilk nereden başlamalıyım? İlk AMD Ryzen 5 7500F ve ona uygun anakart RAM vs. ile yükseltmek mantıklı geliyor bana sizin önerileriniz nelerdir? Ekran kartı haricinde diğer parçalar için önerilerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar merhaba. Sistemimi yükseltmek istiyorum. Şu anki sistemimde şunlar var.
Anakart = MSI MAG Z390M Mortar.
GPU = RTX 2060 Gaming Z
CPU = Intel i5 9400F.
SSD = 1 TB SSD.
RAM =2x8 3000 MHz.
PSU = 650W.
Yükseltme için RTX 4070, AMD Ryzen 5 7500F düşünüyorum. Uzun ömürlü kullanmak için ise AM5'e geçmeyi düşünüyorum. Hem oyun hem de video editleme için kullanacağım.
Sorum şu: Hem ekran kartını hem de işlemci ve anakart, RAM vs. yi aynı anda alamıyorum. Adım adım yükseltme yapacağım o yüzden ilk nereden başlamalıyım? İlk AMD Ryzen 5 7500F ve ona uygun anakart RAM vs. ile yükseltmek mantıklı geliyor bana sizin önerileriniz nelerdir? Ekran kartı haricinde diğer parçalar için önerilerinizi bekliyorum.
Sistemini sat yeni sistem al bence. 10-11kya satabilirsen sistemi üstüne para ekleyip güzel hazır sistemler alabilirsin.

Intel'den AMD Ryzen 5 7500F ve AM5 sisteme geçmeyi düşündüğüm için anakart ve RAM'i de yenilemem gerekecek. İlk sadece ekran kartını aradan çıkartsam nasıl olur? 2060 yerine 4070 kullansam bir süre?
Fark etmez, kafana eseni yap.
Zaten en masraflısı ekran kartı olacak, sonradan işlemci ve anakart geliyor.

Intel'den AMD Ryzen 5 7500F ve AM5 sisteme geçmeyi düşündüğüm için anakart ve RAM'i de yenilemem gerekecek. İlk sadece ekran kartını aradan çıkartsam nasıl olur? 2060 yerine 4070 kullansam bir süre?
Bayağı darboğaz yapacaktır. Ama biz genelde test için i7 7700 pclerde bile kullanıyoruz 4080 4090 gibi kartları. Sıkıntı çıkmaz ama çok verim alamazsın karttan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı