RTX 2060 Super Performans Sorunu

Provencan

Centipat
Herkese merhabalar yeni bir PC topladim fakat performans olarak tam tatmin etmedi beni acaba yaptığım yanlis birsey mi var diye size danismak istiyorum sistem ozelliklerim asagidadir.

Sistem ozellikleri.

Ryzen5 3600X.
Gigabyte RTX 2060SUPER gaming OC.
MSI X570 GAMING Edge Wi-Fi.
Samsun 970 Evo Plus M.2 1TB SSD.
Seagate 1 TB HDD.
Corsair 2X 8 GB 3200MHz RAM.
Corsair omega Spec kasa.
Corsair H150 PRO sivi sogutma.
Corsair RMX750 Watt PSU.

CS:GO Max 250 FPS 60-65 derece GPU.
Valorant Max 200 FPS 65-70 derece GPU.
CoD Warzone Max 150 FPS 65-70 derece GPU.
GTA 5 Online Max 60 FPS 70-77 derece GPU.

Islemci sicakligim bosta 50 derecede oyuna gore degisiklik gostermekle beraber en fazla 70 derece GTA 5'te gordum.

SSD Max 60 derece sicakliga ulasiyor.
Stress testinde 2900 read 2100 write.

BIOS guncellemesi yaptim.
Suruculerim guncel.
Game Boost acik.

Windows acilis suresi 30 saniye.

Sizcede bu sistemle daha iyi performans almam gerekmezmi ben mi yanlis dusunuyorum? Yoksa bir yerde hata mi yapiyorum?

8D002FE5-A0ED-4AFC-A722-60761BB166AB.jpeg
A241D57F-138E-46F3-BE3F-CEC499EEEC2F.jpeg
B84E675A-E2C2-4BF0-A8CA-EEF09F911F97.jpeg

MSI Dragon Center ve türevi bütün programları kaldırın. Ryzen Chipset güncellemesi yapıp Ryzen Master'ı kurun. Ayrıca işlemci denetim masası güç seçeneklerinde Ryzen Balanced olarak kalsın. (Chipset güncellemesi yapınca bu seçenek geliyor). İşlemci sıcaklığına sadece Ryzen Master'dan bakın.

MSI Dragon Center ve türevi bütün programları kaldırın. Ryzen Chipset güncellemesi yapıp Ryzen Master'ı kurun. Ayrıca işlemci denetim masası güç seçeneklerinde Ryzen Balanced olarak kalsın. (Chipset güncellemesi yapınca bu seçenek geliyor). İşlemci sıcaklığına sadece Ryzen Master'dan bakın.
Tesekkur ederim dediklerinizi uyguladim, ayrica 970evo plus 1tb ssd var bende yazma hizi internetten baktigim kadariyla 2900 civarlarinda olmasi lazim fakat benimkisi 1500 civarinda acaba bununla ilgisi varmidir?
Ayrıca kulaklığı monitöre asmayın, kulaklığın içinde mıknatıs bulunduğu için problem çıkarma ihtimali var.
Tesekkurler, bu benim eski monitorum yeni monitorumun siparisini verdim bekliyorum o yuzden pek dikkat etmedim ama yeni monitorumde ayni hatayi yapmam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı