Çözüldü RTX 2060 Super - R5 5500 sistem darboğaz yapar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
165Hz ekranım var FPS sabitledim grafik ayarları en yüksekte düşükte test ettim hala alıyorum Max grafikte GPU kullanımı Max %15 oluyor işlemci kullanımı ise Max %70 çözemedim bir türlü
steam pubg oynarken almıyorum bu hatayı
Düşük GPU kullanımı yanında işlemci kullanımı da %95-%100 arası ise darboğaz var demektir hocam.

O kadar da değil.
Sıfır alınırsa mantıklı değil, az ekleyip Ryzen 5 5600 falan alınır, ancak 2. el 2000 liraya kutulu garantili alınabiliyor ve o zaman fiyatını hak ediyor.

165Hz ekranım var FPS sabitledim grafik ayarları en yüksekte düşükte test ettim hala alıyorum Max grafikte GPU kullanımı Max %15 oluyor işlemci kullanımı ise Max %70 çözemedim bir türlü
Steam PUBG oynarken almıyorum bu hatayı

O işlemci bu tür oyunlar için yetersiz zaten. Başta Warzone, Rust, PUBG gibi oyunlar olmak üzere optimizasyonları pek iç açıcı değil. O yüzden işlemci yükü gereğinden fazla oluyor ve darboğaza neden oluyor.

Ryzen 5 5500, herkesin gömdüğü kadar kötü bir işlemci değil, kendim şu anda RTX 3060 Ti dengi olan RX 6600 XT ile kullanıyorum ve performansından gayet memnunum, darboğaz falan yapmıyor.

FPS sabitlersen GPU düşük kullanması normal.

Ondan önce 4101 alıyordum şu an çözdüm sanırım ama şimdi bu hata bir türlü çözemedim, donanımsal mı yazılımsal mı diye.

O işlemci bu tür oyunlar için yetersiz zaten. Başta Warzone, Rust, PUBG gibi oyunlarında optimizasyonu pek iç açıcı değil. O yüzden işlemci yükü gereğinden fazla oluyor ve darboğaza neden oluyor.

Steam PUBG oynarken nadiren yaşıyorum minimum ayarlarda dahi ekran kartı %90 altına nadir düşüyor işlemci kullanımı düşük

Yapmaz. 4060-4060 Ti'ı bile besliyor hocam o islemci.

Kardeşim konunun başkalarını yanıltmaması için diyorum, yapmaz yanıtı çok genel bir cevap, sonuçlar oyundan oyuna ve kullanılan ayarlara göre değişiklik gösterecektir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı