Çözüldü RTX 2060 Super - R5 5500 sistem darboğaz yapar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Çilekli Süüt

Decapat
Arkadaşlar sorum bu, bazıları yapar diyor bazıları yapmaz diyor, sistem yavaşlar diyor herkes.

Düşük GPU kullanımı yanında işlemci kullanımı da %95-%100 arası ise darboğaz var demektir hocam.

O kadar da değil.
Sıfır alınırsa mantıklı değil, az ekleyip Ryzen 5 5600 falan alınır, ancak 2. el 2000 liraya kutulu garantili alınabiliyor ve o zaman fiyatını hak ediyor.

O işlemci bu tür oyunlar için yetersiz zaten. Başta Warzone, Rust, PUBG gibi oyunlar olmak üzere optimizasyonları pek iç açıcı değil. O yüzden işlemci yükü gereğinden fazla oluyor ve darboğaza neden oluyor.

Ondan önce 4101 alıyordum şu an çözdüm sanırım ama şimdi bu hata bir türlü çözemedim, donanımsal mı yazılımsal mı diye.

O işlemci bu tür oyunlar için yetersiz zaten. Başta Warzone, Rust, PUBG gibi oyunlarında optimizasyonu pek iç açıcı değil. O yüzden işlemci yükü gereğinden fazla oluyor ve darboğaza neden oluyor.

Steam PUBG oynarken nadiren yaşıyorum minimum ayarlarda dahi ekran kartı %90 altına nadir düşüyor işlemci kullanımı düşük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…