RTX 2060 Super ve R 3600X Boştayken Çökme

tayfuncemtt

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Mühendisi
Öncelikle merhaba, yaklaşık bir ay önce Technopat'ın Şu videosunda önerdiği QP Omega modeli olan ve şu bileşenlere sahip olan sistemi satın aldım:
  • ASUS Rog Strix RTX2060 Super
  • Ryzen 5 R 3600X
Kullanmaya başladıktan 3-4 gün sonra bir anda bir video izlerken sistem yavaşladı görüntü durdu daha sonra ses gitti ve ulaşılamaz hale geldi. Biraz bekledikten sonra kapatıp açmak zorunda kaldım ve açtığımda hiçbir sorun yoktu. Log'lara baktığımda ise aşağıdaki hata ile karşılaştım:
LKD_0x141_Tdr:6_IMAGE_nvlddmkm.sys

Bu durumu son 1 ayda 10-20 kere yaşadım ve gerçekten canımı sıkmaya başladı. CPU-GPU sıcaklıkları normal, RAM'leri teste soktum, bir sorun gözükmüyor. Bütün driver'larım güncel ve BIOS da güncel. Ağır oyunlar oynadığımda bile hiçbir FPS drop yemeyen bu sistemin sürekli boştayken bu şekilde çökmesi garip, (Oyunlarda iken bu sorunla hiç karşılaşmadım). Çift monitör kullanıyorum.

Önerilerinize ve fikirlerinize açığım.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminizi iyi günlerde kullanmanızı dilerim. Sorun sanırım ekran kartı sürücüsü ile alakalı. DDU ile ekran kartı sürücü temizliği yaparak güncel sürümü denediniz mi?
Link 1
Link 2

Merhaba,
Önerinizi denedim, ddu ile driverları silip en güncel sürümleri tekrardan yükledim. Ancak sorun çözülmüş gibi görünmüyor. Hatta genelde boştayken çökme yaşarken şimdilerde oyunlarda da sık sık çökme yaşamaktayım. Başka önerebileceğiniz bir çözüm var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…