Çözüldü RTX 2060 Super'de ReSize BAR desteği var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yasincan38

Hectopat
Başlıkta da gördüğünüz üzere Ryzen 7 5700X işlemcim RTX 2060 Super ekran kartım var. BIOS'tan bu özellikleri açtım ancak GPU Z de hala disabled gözüküyor Cyberpunk falan denedim aynı FPS değerini veriyor. Eski konuları okudum 2022 senesinde bu özellik sadece 3000 serisinde var falan yazılmış, 2000 serisinde yok mu? Güncel bir bilgi bulamadım.

Ekran görüntüsü 2025-01-31 064829.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Başlıkta da gördüğünüz üzere Ryzen 7 5700X işlemcim RTX 2060 Super ekran kartım var. BIOS'tan bu özellikleri açtım ancak GPU Z de hala disabled gözüküyor Cyberpunk falan denedim aynı FPS değerini veriyor. Eski konuları okudum 2022 senesinde bu özellik sadece 3000 serisinde var falan yazılmış, 2000 serisinde yok mu? Güncel bir bilgi bulamadım.

Eki Görüntüle 2412326

2000 Serisi ekran kartları temelde destekliyor fakat modlama ile birlikte çalışıyor. Ekte attığım linki inceleyebilirsiniz.
Evet, RTX 2060 Super'in ReziSe bar desteği mevcut ancak kullanabilmen için işlemcinin AMD Ryzen 3000 serisi ve sonrası gerekiyor BIOS da gerekli ayarları yaptıysan hala çalışmıyorsa BIOS'unu güncelleyip tekrar aynı ayarları açmayı deneyebilirsin.

Eki Görüntüle 2412326

2000 Serisi ekran kartları temelde destekliyor fakat modlama ile birlikte çalışıyor. Ekte attığım linki inceleyebilirsiniz.

Çözüm
2000 serisi ekran kartları temelde destekliyor fakat modlama ile birlikte çalışıyor. Ekte attığım linki inceleyebilirsiniz.

Teşekkür ederim bir de çok etki ediyor mu ki oyunlara falan uğraşmama değer mi sizce?

BIOS'ta Advanced > PCI Configuration içinden etkinleştirmelisiniz.

Açtım hocam zaten ama GPU Z de kapalı gözüküyor.

Evet, RTX 2060 Super'in rezise bar desteği mevcut ancak kullanabilmen için işlemcinin AMD Ryzen 3000 serisi ve sonrası gerekiyor BIOS da gerekli ayarları yaptıysan hala çalışmıyorsa BIOS'unu güncelleyip tekrar aynı ayarları açmayı deneyebilirsin.

İşlemcimi yazdım yani destekliyor değil mi?

Teşekkür ederim bir de çok etki ediyor mu ki oyunlara falan uğraşmama değer mi sizce?

ReBar olayı bazı oyunlarda FPS düşmesine bile sebep olabiliyor. Bence kesinlikle değmez. Smart Access Memory(SAM) daha makul bir teknoloji. Bu sebeple pek de üstüne düşmeye gerek yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00