RTX 2060 ve i5 9600k Sistem Toplama

9600k için 120 mm olan corsair h45 kullanıyorum, Bf5'te en fazla 58-59 dereceleri görüyorum iki saatlik maratonda. Oyunda işlemci kullanımı yüzde 96-100 arası değişiyor bu esnada.

9600k için 120 mm olan corsair h45 kullanıyorum, Bf5'te en fazla 58-59 dereceleri görüyorum iki saatlik maratonda. Oyunda işlemci kullanımı yüzde 96-100 arası değişiyor bu esnada.
İşlemci kullanımı gayet iyi sıcaklıkta. Şahsen ileride OC yaparım gibi düşünce varsa bana kalırsa daha iyi soğutucu alınmalı yani ileriye dönük olabilir. Sıvı soğutucu kaliteli mi onu da bilmiyorum.

Corsair bu konuda çok iyi, radyatör üstte. Deep Cool Kendomen Titanyum grisi kasa, ön fanları değiştirdim, iki adet pwm özellikli couger marka cfm değeri yüksek fan taktım, ön üstte dvd sürücü ızgaralarının olduğu yere de kasanın artan bir fanını taktım içten. Radyatörü iyi besliyor serin havayla.
Kasa alırken dikkat edin üst ızgara var diye sıvı soğutma kurulamıyor anakart takılı iken. Ben de almadan önce hesapladım 120 mm radyatör anca oluyor anakart ızgaralarına denk gelmeden. 240 mm radyatör asla sığmıyordu. Kasa önüne radyatörü asla önermem içeriye sıcak hava üfler ve başta ekrannkartı olmak üzere tüm sistemi ısıtır içerde.

Bakıyorum ama ne şu an ekli olan z370'de ne de z390'da ekli rami göremedim. Hatta alma ihtimalimin olduğu bir de şu ram var. Corsair DDR4 16GB(2x8GB) Vengeance 3000MHz Ram Bellek (CMK16GX4M2D3000C16) bunu da göremiyorum. Ama mhz ve ddr tutuyor. Başka ne gibi bir sıkıntı olabilir ki ?

Alacağın sitelerde bol bol yeni sekme ile aç ramleri, 3000-3200 mhz olanları. Sonra sonlarındaki kodları o listede olanlarla karşılaştır. Bellek uyumsuzluğu frekans ile ilgili değil, ramlerin çalışma prensipleri ideal çalışmak için gecikme değerlerini anakartın da tutturabilmesi vs. ile ilgili.
Daha önce yaşadım bunu, aynı işlemci ve ekran kartında uyumlu sistemler daha fazla ve stabil fps alıyordu. Online rekabetçi oyunlarda işlemler gecikmeli olduğundan öldüğümde killcam ile izliyorum adam çıkmış bakmış vurmuş beni, ben ise adamın hafif çıkarken vurduğunu görüyordum. Her konuda sıkıntı olur bellek uyumsuzluğu. O listeler test edilmiş onaylanmış ramler, şaşmasan iyi edersin o listelerden.
Ben de anakrtıma zor bulmuştum uyumlu bellek. Anladığım kadarıyla o listede bulunmayan bellekleri satıcılar yurt dışından daha uyguna getirtiyor büyük ihtimalle, karı yüksek olur böylece. Türkiye gibi ülkelerde de çoğu kimse bilmiyor bu durumu, adamlar satıp geçiyor.

Valla bulamıyorum cidden ya da biyerlerde yanlış yapıyorum. Eğer bulamazsam çok fazla sıkıntı yaratır mı acaba bilemedim.
Dün veya bir önceki gün gördüm aynı sistemlerle bir kişi daha az fps alıyomuş konu açmıştı. Onu yaşamak da hoş değil şimdi .

Son düzenleme:
Kasayı almanızı önermem. Kasanın önünde ya da yanında hava alacak bir giriş yok. Sıcaklık sorunu yaşayabilirsiniz bu yüzden.

Anakartın resmi sitesinde olmayan bir çok RAM uyumlu şekilde çalışabilir. Fakat emin olmak için kullanıcı deneyimi en güvenli yol olucaktır.
Pcpartpicker üzerinden kurulu sistemlerde, almayı düşündüğünüz anakartı seçip, kullanıcıların hangi ramlari kaç MHZ'de çalıştırdığını görebilirsiniz. Yada Newegg, Amazon gibi sitelerde almayı düşündüğünüz RAM için kullanıcı yorumları okuyarak hangi anakartda kaç MHZ'de çalıştırabildiğini öğrenebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…