RTX 2060 ve R5 2600 sistem performansı nasıl?

Spartacus 58

Hectopat
Bu sisteme sahip arkadaşlara sormak istediğim birkaç soru var kafamda soru işareti var. Cevaplarsanız sevinirim, teşekkür ederim.
  • Oyunlarda aldığınız FPS değerleri kaç? Oynadığınız oyuna göre yazabilirsiniz.
  • Herhangi bir darboğaz sıkıntısı var mı 1080P için?
  • İşlemci besleyebiliyor mu? Şu ana kadar bir sorun ile karşılaştınız mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 3600 ile kullanıyorum sistemi, F/P canavarı. Piyasada 1080P için ideal. Darboğaz yok, 2080'e kadar besliyor.

Aynı sistemi 5-6 ay kullandım. 1080P için yeterli sayılır. Sayılır dedim çünkü işlemcinin tek çekirdek performansı daha iyi olsa performansa etkisi oluyor. Beslemesi bakımdan bir sorun yok. PUBG, CS:GO oynarken bir yandan da yayın açıyordum. 5K bitrate ile FPS biraz düşüyordu fakat kasma olmuyordu. Ama imkan varsa R5 3600 veya üst işlemciler takılabilir. R5 2600 ile de sorunsuz şekilde her oyunu oynarsınız.

Yanlış Bilgilendirme
R5 3600 ile kullanıyorum sistemi, F/P canavarı. Piyasada 1080P için ideal. Darboğaz yok, 2080'e kadar besliyor.
Kime göre F/P daha ucuza R7 2700 var. Tamam 2-3 FPS fark var ama gelecekte R5 3600'a darboğaz yapan bir GPU çıkarsa R7 2700'de daha iyi çalışacaktır.

yayın yapacagım zaten aklımda işlemciyi 4 ghz cıkartmak var o zaman daha iyi bir seviyeye geliyor 2600xi geçiyor
Kime göre F/P daha ucuza R7 2700 var. Tamam 2-3 FPS fark var ama gelecekte R5 3600'a darboğaz yapan bir GPU çıkarsa R7 2700'de daha iyi çalışacaktır.
suanlık yeni bir işlemci düşünmüyorum elimde hali hazırda var ama alırım 5 ay falan kullanırım sonra 3700 falan geçebilirim duruma göre benim için önemli olan şuan ki sistemde güzelce kullanmak

Sistemimde kule tipi soğutucu ve Asus Tuf B450-Plus anakart vardı. 3.8 Ghz değerinde 1.2V ile çalıştırıyordum. Daha yüksek değerlere çıkmak istediğimde kararlı sıcaklık değerleri vermiyordu. Tabi aldıktan sonra deneme yanılma yoluyla sende daha üst değerleri deneyeceksin. Her işlemci istenilen değerleri kararlı şekilde veremiyor.

Bana kalırsa o sistem genelde 2K'ya yönelik fakat 1080P için de gayet sorunsuz bir şekilde oynarsın. Güncel her oyunu yüksel ayarlarda güzel FPS değerleri ile oynarsın. Bu böyle tahminimce 3 yıl daha devam eder...

2K ULTRA'da her oyunu oynuyorum sorunsuzca
1080p de denedin mi sonuçlar nasıl oluyor yani takılma donma falan oluyor mu
Hiç denemedim şuan kendi sogutucusuyla en zorlayıcı şekilde 54 dereceyi gördüm
Bana kalırsa o sistem genelde 2K'ya yönelik fakat 1080P için de gayet sorunsuz bir şekilde oynarsın. Güncel her oyunu yüksel ayarlarda güzel FPS değerleri ile oynarsın. Bu böyle tahminimce 3 yıl daha devam eder...
Monitorum zaten 75 hz oc ile 90 Hz yapacağım 90 altını pek görmeyeyim yeter

En zorlayıcı derken Prime95 ile mi denedin. Asıl yükü öyle veriyorsun test için. Tahmini 15-20dk yetiyor sistemin kararlılığını denemek için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…