RTX 2060 ve Ryzen 5 2600 Sistem Toplama

Onei

Decapat
Bütçem 5000 TL. RTX 2060 ve R5 2600 16 GB RAM kullanmayı düşünüyorum. Kasa PSU Anakart hakkında bilgilerim çok az yardımcı olabilir misiniz? Son olarak 5000 TL bütçeyle hangi 2060 modelini almamı önerirsiniz teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 2060 değil de RX 5700 öneririm. Ray tracing teknolojisi 2060'ın harcı değil bana göre. RTX 2080, 1080p ray tracingde 70 FPS zor görüyor.

Anakart olarak B450 TUF, Tomahawk, Aorus PRO gibi modeller başta olmak üzere B450 Gaming Plus, B450M Bazooka V2 ve Mortar modellerine bakabilirsin. Bunlar arasında en baba olanı B450 Tomahawkdır. Mortar modeli de Tomahawk'ın kırpılmış halidir. Bütçenin yettiğini alabilirsin, hiçbirisi pişman etmez saydıklarımın.

Son düzenleme:
bende RX 5700 tarafına kaydım ama aklımda soru işaretleri var. Çok ısınır mı? Türkiye fiyatları ne zaman düşer? Ve dediğiniz anakartların fiyatları biraz bütçemi aşıyor B450M-K alsam nasıl olur

Ucuz ve yeterli anakart için Asus B450 Prime plus öneririm. Asus B450 Tuf Pro Gaming bir üst modelidir. Alınabilir fakat prime plus modeli yeterlidir. RTX 2060 R5 2600x li sistemimde bende prime plus kullanıyorum. RX 5700 modellerinde şuanda normalden biraz daha fazla ısınma sorunları var. Asus, Msi, Gigabyte gibi markaların modellerini çıkarmasını beklemenizi öneririm. Kasa olarak üstünün açık olmasına ve toz filtrelerinin olmasına dikkat edin. İstediğinizde hava akımını güçlendirmek adına üstüne fan ekleyebilirsiniz. İşlemciden çıkan ısı hem egzoz'dan hemde kasa üstünden çıkar ve daha serin kalır. Ram olarak ryzen işlemci kullanacaksanız gecikmesinin CL16 veya daha düşük olmasına ve frekans hızının 3000mHz yada daha fazla olmasına dikkat edin. Psu olarak 80 Plus bir 600Watt yeterlidir. RTX 2060'a gelirsek, Sadece rtx özelliği için değerlendirilmemeli. Gpu olarak GTX 1080 ile kapışabilen bir kart. Performansıda bir hayli yüksek yani. RTX teknolojisini kullanırsanız 60 fps görmeniz zor fakat dediğim gibi sadece bu teknoloji ile değerlendirilmemeli. Umarım Gönlünüzce olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı