RTX 2060 ve Ryzen 5 3600 sistem toplama

RAM olarak 2x8 3.000 MHz almanı öneririm 3.600 gereksiz. Ek olarak 1 TB HDD, 600-650W 80+ PSU'da eklemeyi unutma. Bunların dışında anakartı da bir tık düşük bir model ile değiştirebilirsin. Bütçeni de rahatlatır diğer parçalara da yükseltme yapabilirsin.
Ayırca bütçeni de öğrenebilir miyim?

RAM'i 3200 MHz al HDD ekle 1 2 TB başka yok güzel sistem.

RAM olarak 2x8 3.000 MHz almanı öneririm 3.600 gereksiz. Ek olarak 1 TB HDD, 600-650W 80+ PSU'da eklemeyi unutma. Bunların dışında anakartı da bir tık düşük bir model ile değiştirebilirsin. Bütçeni de rahatlatır diğer parçalara da yükseltme yapabilirsin.
Ayırca bütçeni de öğrenebilir miyim?

Anladım teşekkürler peki bu önerdiğin ram hdd ve psu modellerini atabilir misin ?
Bütçem tam 9000 TL
RAM'i 3200 MHz al HDD ekle 1 2 TB başka yok güzel sistem.

Mantıklı.

Belirttiğin sistemde sadece ekran kartı + işlemcinin kullanacağı W değeri 450W'dir(kart modeli ve ileride O.C yapma olasılığına karşın değişiklik gösterebilir). Kasaya ekleyeceğin diğer parçaları da düşündüğümden 600W 80+ öneriyorum. Oyun bilgisayarı olarak mı kullanacaksın veya daha farklı bir işlevi olacak mı?

Belirttiğin sistemde sadece ekran kartı + işlemcinin kullanacağı W değeri 450W'dir(kart modeli ve ileride O.C yapma olasılığına karşın değişiklik gösterebilir). Kasaya ekleyeceğin diğer parçaları da düşündüğümden 600W 80+ öneriyorum. Oyun bilgisayarı olarak mı kullanacaksın veya daha farklı bir işlevi olacak mı?

Genel olarak oyun odaklı kullanacağım fakat Adobe programlarıyla da işim olabilir:
-Premiere Pro.
-Adobe Photoshop
-Bridge

Tarzı programlar...

İşlemci:
En ucuz 1.664 TL.

Anakart:
.
En ucuz 539 TL.

Ekran kartı:
.
En ucuz 2.988 TL.

RAM:
.
En ucuz X2 600 TL.

SSD:
.
En ucuz 429 TL. Eğer amaç sadece oyunsa SATA SSD yeterli olacaktır.

Kasa:
.
En ucuz 547 TL.

Güç kaynağı:
.
En ucuz 536 TL.

Toplam: 7.303‬ TL

Böyle bir sistem toplamıştım başka bir konuda. Eklemeler yaparak alabilirsiniz. Ayrıca sistem hakkında olumlu/olumsuz yorum yaparsanız sevinirim. İyi forumlar dilerim.

Böyle bir sistem toplamıştım başka bir konuda. Eklemeler yaparak alabilirsiniz. Ayrıca sistem hakkında olumlu/olumsuz yorum yaparsanız sevinirim. İyi forumlar dilerim.

Sistem gayet iyi müsaaden ile birkaç değişiklik önereceğim. İlk olarak ana kartı ASRock B450 PRO4 olarak değiştirebilirsin, daha sonra RAM olarak aynı markanın 2x8 Dual kit olarak almanı öneriyorum ve son olarak
FSP FSP600-60AHBC 600W 80 Plus ATX Power Supply kullanabilirsin.

Sistem güzel bellekler 3200MHz CL16 olsun senin seçtiklerinle performans farkı yok çünkü. Anakartı Asrock B450 Pro4 yapabilirsin. PSU için MSI’ın sitesinde 550W yeterli diyor istersen ayrı ayrı alıp 650W’lık bir PSU alabilirsin ileriye dönük olması açısından. SSD pahalı bence o parayı 860 Evo’ya vermektense 50 lira daha verip aşağıdaki modeli alabilirsin;

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı