Abi şu kartları güçlerine göre değil, ihtiyaçlarınıza göre alın. Beklentileriniz nedir nelerdir bu şekilde.
Yani Ray Tracing kullanılmayacaksa F/P olarak RX serisini tercih ederim. İlle de NVIDIA denildiğinde fanatiklik oluyor, alışkanlık işi oluyor. Keza kartlarda bu şekilde. Yani FPS oynayacaksanız zaten ihtiyacınız olan grafik detayı değildir. FPS oyuncuları Full detay oynamaz daha rahat farkedebilmek için rakibi. Ray Tracing bir karta para vermek israf oluyor böylece. Eğer ille de görsellik olsun ben hikaye oyuncusuyum diyecek olursanız o zamanda yüksek FPS değerlerine ihtiyacınız yok demek. Yine israf olur fazla ödenen ücret. Yani monitörünüzün çözünürlüğüne göre 2K ise 2060 4 k ise 2070 yeterli olacaktır.
Yinede RTX istenilecekse 3 bin serisini beklemekte fayda var. O kadar para verdikten sonra 1 ay daha bekleyip üstüne para ekleyip 3 bin serisi almakta fayda olacaktır. Benim görüşüm 2 bin serisi geçiş serisiydi o yüzden raytracing performansını başarılı bulmuyorum. Ve AMD'nin 6 bin serisi geliyor. Yine gidip 3 bin serisine uçuk para vereceğime 6 bin serisi alırım. Çünkü yüksek FPS değerlerinde 5 10 FPS size çok fark sağlamaz hissetmezsiniz.. Sadece düşük FPS değerlerinde 5 10 FPS çok fark edecektir..
Parası olan adam karşılaştırma yapmaz.. Sormaz gider alır.. Soran insan ise bence ihtiyaçlarını değerlendirmeli ona göre satın almalı..
Arkadaşlar tartışmaya gerek yok hepinizin fikri çok değerli benim için ama dolar diyebir gerçek var dolar 10 TL olursa ne alabşlirim ben 5000 TL'ye belki RX 5600XT alacağım bu da bana zarar bir de ne zaman geleck hangi kart gelecek onun incelemesi bunun incelemesi fazla detaylı bakamıyorum maks 5 k gibi bir bütçe verebilirim gerisine ailem de izin vermez paramda yetmez agalar ama hepinize teşekkür ederim.
Selam dostum, ASUS ROG STRIX RX 5600XT aldım 1 hafta oldu.
Özellikle bu modelini aldım RX 5600XT T6G modeli ile bunun arasında ki fark O6G modelinin BIOS güncellemesi atılması gerekiyor. Bu 1 dakikalık işlem için 1.000 TL'ye kadar fark oluyor fiyatlarda.
Aldığım gün 1 dk da güncellemesini attım ve 1780 MHz'de kartı kullanmaya başladım. Üstelik şu anda ASUS indirimide mevcut. Bu karta özel 420 TL geri ödemesi var. Dolayısı ile 3.000 TL'ye almış oldum kartı.
İhtiyacım olan 1080P 144 Hz monitörümde 140 FPS değerlerini yakalamaktı. Ve 45 50 derece ısıda gereksiz grafik detaylarına abanmadan çok rahat şekilde oyunlarda bana bu FPS değerini verebildi.
Olay tamamen senin beklentilerinle alakalı.