RTX 2060 VS RTX 3050

RTX 3050 şu an 7000-7500 arasıydı yanlış hatırlamıyorsam, aradaki performans farkı %10-15 civarı. Fiyat olarak da %15'i geçmiyorsa almaya değer, yani 1000 liradan hadi bi' ihtimal 1100-1200 liradan daha fazla fark varsa gerek yok bence. (RTX 3050'nin şu anki fiyatından söylüyorum bu farkları.)

2060 dururken 3050 almanın hiç mantığı yok dostum. Güncelleme konusunu çok abartıyorlar, Windows güncellemesi mi bu? Güvenlik açığı falan mı var? Ben 3 senedir NVIDIA kullanıyorum güncellemeyle ciddi FPS artışı hiç görmedim. Üzerindeki çip aynı çip sonuçta. Yazılımla etki bir yere kadar. Kaldı ki güncellemeler genelde performans optimizasyonu yerine hata giderme ve oyunlardaki uyumluluk problemini ortadan kaldırıyor. 2060'ın desteğinin kesilmesine nereden baksan 5 yıldan fazla vardır. O zamana kadar ne hata kalır ne bir şey.

Artakadaşlar uzun süre güncelleme alır ne alaka, telefon mu bu? İkisi de RTX kart, gelen güncelleme ikisine de geliyor. 3050 alırken 2060'ın almayacağı bir güncelleme mi var?

Evet GTX 960 seneye güncellemesi duracak iken aynı performansta yeni olan 1050 Ti 2-3 yıl daha güncelleme alacak.

Gelen güncellemeyle ne geliyor? 15 FPS verdiği oyunda 40 FPS mi vermeye başlıyor oyun?

Kendi şahsi fikrim performansları yakın ise güncel kart alınmalı 2060 çıkalı kaç yıl oldu 2000 serisi zaten daha uzun süre güncelleme alır fakat VRAM avantajı ve performansları yakın olduğu için RTX 3050 daha mantıklı daha ucuz olduğu sürece.

Artakadaşlar uzun süre güncelleme alır ne alaka, telefon mu bu? İkisi de RTX kart, gelen güncelleme ikisine de geliyor. 3050 alırken 2060’ın almayacağı bir güncelleme mi var?
Eski tarihte çıkan kartlara gelen güncelleme daha erken kesilir. Radeon HD 7700 serisi, GTX 780, GT 730 gibi kartlar artık güncelleme almıyor mesela.

Performansı daha kötü kart sırf güncel diye alınmaz, alınırsa pişman eder. Bu mantıkla 1080 Ti gibi canavar bir kart dururken de RTX 3050 almak lazım, arada 5 sene fark var sonuçta. Güncellemeyle anca yeni oyunlara DLSS desteği gelir, yayıncılıkla alakalı güncellemeler gelir. Fakat bunlar hep giriş seviye kartlar artık, GTX 960 seneye son güncellemesini alacak ama 960'ın helvası yendi zaten artık, daha 10 sene güncelleme alsa ne almasa ne? 960 güncelleme almayacağı için değil zayıf GPU'su yüzünden bitik bir kart artık.

Ham performansı güçlü olanı tercih edin. Ha 3050 ile 2060 arasında atla deve fark yok, bence her ikisi de alınabilir ama sosyalde devamlı bir "güncel kart alınmalı" modası var, gerek yok bunlara. GTX 1000 serisi ile RTX 2000 serisi arasında Ray Tracing farkı vardı hadi, 2000 ile 3000 arasında öyle bir fark da yok, güçlü olanı alır geçerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…