RTX 2060 vs RX 5600XT

Anakartın çok giriş seviyesi kalmış bence ileride güncellemek istersen sıkıntı çekebilirsin.
Neyi güncellemek istersem sıkıntı çekebilirim? İşlemciyse diğer anakartlarda da AM4 soketi var bu kartta da. Bir sıkıntı çıkar mı? OC yapmayı düşünmüyorum. Çok ileride belki işlemci yetersiz kalırsa yeni işlemci almamak için OC yapabilirim. Bu arada Gigabyte B450M S2H ile ne kadar OC yapabilirim?

Bilmiyorum ama fazla bir beklenti de olmamanız gerekiyor belki çok ufak yapabilirsiniz.

Bu iki marka resmi olarak Nvidia için kart üreten firmalar. Arka plaka dediğiniz şeyin karta görsellik ve dikey duruşa kısmi etkisi dışında devasa boyutta bir olumlu dönüşü yoktur. Super ya da farklı serilerde de bu plakaya yer verilebiliyor. Sitelerinden bakabilirsiniz. Hele ki Nvidia, kartlarını sorun yaratacak firmalara çıkartmaz. Yani "gülme efekti" dışında daha makul yorumlar yaparsanız dinlemek isterim.

Son düzenleme:
Siz giriş seviyesi bir RTX 2060 almamı tavsiye ediyorsunuz o zaman MSI RX 5600XT Gaming X yerine doğru mu?

Siz giriş seviyesi bir RTX 2060 almamı tavsiye ediyorsunuz o zaman MSI RX 5600XT Gaming X yerine doğru mu?

Galax ya da Palit alındı diye 2-3 yıla kartınız zarar görecek diye bir kaide olamaz. Kocaman firmalar bunlar. Stabil bir kullanım için RTX 2060 öneriyorum. Yine de karar sizin tabi ki.

Fiyatını haketmemesi konusu doğru. Hem daha fazla fiyat farkı, hem kalitesiz model. Konu 1-2 FPS değil burada. RTX 2060'ın fiyatına karşı verebileceği tek şey DLSS 2.0 performansı olur. 5600XT ilk aldığında sorun yaşaman 50/50. Alsan dahi sorun zamanla kaybolacak mı? Evet. AMD uzun vadede ekran kartlarına daha iyi performans sağlayacak mı? Bu da evet. RTX 2060 güzel bir kart, kötü demiyorum ama fiyatı yüksek, iyi kalite modelleri daha da pahalı, R harfinin giriş seviyesi, bir süre sonra GTX gibi kullanacaksın. 5600XT Gaming X ve RTX 2060 Gaming X aynı fiyat olsalardı daha denk bir karşılaştırma olurdu iki kart için.

Almanya gibi bir ülkedeki bir satıcının verilerinde bile 5600XT ve 2060 satış adetlerinin yakınlığını görüyorsun. 5600XT alınmayacak bir kart olsa 2060'ın en az 2 kart daha fazla satış yapması gerekirdi.

Galax ya da Palit alındı diye 2-3 yıla kartınız zarar görecek diye bir kaide olamaz. Kocaman firmalar bunlar. Stabil bir kullanım için RTX 2060 öneriyorum. Yine de karar sizin tabi ki.
Bu arada bir ekran kartı alırsam en az 5-6-7 yıl kullanırım. Hangisi daha uygun olur?

Bu arada bir ekran kartı alırsam en az 5-6-7 yıl kullanırım. Hangisi daha uygun olur?

Ben bu tür sorulara cevap veremem. Teknoloji gelişiyor. Belki 2-3 yıla grafikler tavan olacak, bu kartlar anca yetişecek. Cebinize göre alabileceğiniz en iyi kartı alıp hareket etmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…