RTX 2060, Windows 10 sistem ilk açılışta mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

Ali Doğan01

Decapat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1wvFsMq8nWqrp-3DIQfgNmmTkLe1U5odR/view?usp=drive_link
RAM
16 gb 2666 mhz
SSD veya HDD modeli
500 gb ssd
Ekran kartı
RTX 2060 Super Gaming X
Anakart
Msi B460
İşlemci
İ5 10600
Merhaba bilgisayarı alalı 1 yıl oldu ve arada bir bilgisayar açıldıgı anda mavi ekran verip yeniden açılıyordu (sadece bilgisayarı açarken). 1-2 haftadır CS2 oynarken Steam ile birlikte oyun çöküyordu, Metro Exodus oynarken de aynı şekilde oyun bir hata kodu gelmeden oyundan atıyordu. 1 gün önce CS2 oynarken PAK01_105 adlı hatayı veriyordu sürekli bu hata bozuk RAM veya SSD'den kaynaklanabiliyormuş. Minidump klasörü aşağıda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemde SSD olarak ne kullanıyorsunuz? SSD arızalı.
kingston 500 gb m2 ssd var siz söylemeden önce de tahmin etmiştim en başta ramden şüpheleniyordum ram testi temiz cıkınca tek secenek ssdd kalmıştı
şuanda bi önerdiginiz uygulama vb bişeyle test yapiyim mi yoksa direk değiştireyim mi ssd yi hocam ne önerirsiniz

Son düzenleme:
Kingston 500 GB M.2 SSD var siz söylemeden önce de tahmin etmiştim en başta RAM'den şüpheleniyordum RAM testi temiz cıkınca tek secenek ssdd kalmıştı.
Şu anda bir önerdiginiz uygulama vb bir şeyle test yapayım mi yoksa direk değiştireyim mi SSD'yi hocam ne önerirsiniz?

Test yapmaya gerek yok, değiştirin.

Hocam sorun un SSD de olduguna emin misinz acaba CrystalDiskInfo ve Kingston setup Manager'dan baktıgımda saglık durumu gayet iyi görünüyor RAM testini de en baştan yaptım temiz çıktı RAM'de veya SSD de sorun olmayabilir mi acaba?

Farklı bir HDD veya SSD'ye Windows kurun aynı zamanda sorunlu dediğim SSD'yi cihazdan sökün. Mavi ekran almadığınızı görünce SSD'nin sorunlu olduğunu anlarsınız. Sağlık durumu beni ilgilendirmiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı