RTX 2060'dan RX 6600XT'e geçilir mi?

The Towande

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, şöyle size göre mantıksız olacak bir çıkmaza girdim. Yaklaşık 1 yıl önce hazır bir sistem aldım ve içinde şu an RTX 2060 bulunmakta. İyi kötü birçok güzel oyun oynadım bu kartla ancak şu sıralar RX 6600XT'ın fiyatının bir tık iyileşmesi ve benim de yüksek FPS alma takıntım yüzünden bu karta geçme hislerim aşırı derece kabardı. Sahip olduğum bana ait tek para yıllardır biriktirdiğim altın yatırımım ve ucu ucuna yetiyor eğer kartı almak istersem. Ancak ben bu parayı normal de ileride yaşanabilecek acil durumlar ve eğitimimle alakalı şeyler için saklıyorum. Sorum şu: Şu an bu durumdayken paramın %95'ini kullanarak ekran kartı almak mantıklı olur mu? Biliyorum dışarıdan çok mantıksız ve çocukça gözüküyor bu problem hatta belki de bu konuyu hiç açmamalıydım. Ancak stok ve çip krizi yüzünden belki de bu fiyatlara asla bu kartı bulamayacağım. Fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
2060 ilerideki oyunlar için yeterli olacaktır, parayı boşa harcamış olursunuz bence.

Stok ve çip krizi gittikçe daha iyi hale geliyor. Fiyatların bir miktar düşme nedeni de bundan. 2023 sonrasında daha da iyi olacak. Bence elinde geleceğin için harcayacağın son parayı, 2060 gibi bir karta sahipken ekran kartına yatırman mantıksız olacaktır. Bu kartı şu an alsan, 2 yıl sonra işler normalde döndüğünde elden çıkarmak istediğin zaman da epey zarar edebilirsin.

İşlemcin yeterince güçlüyse ve çok fark ödemeyeceksen geçilir. RTX 2060 miningden ötürü iyi fiyata satılıyor ikinci elde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence geçilmez DLSS ve Ray Tracing var.

6600 XT'de de Ray Tracing var.

Bence hiç gerek yok. Benim gibi Intel HD Graphics 530'dan GTX 1650ye geçişi sonraki halimi görseydiniz. Türkiye şartlarında para kazanmak zor hocam. Her an her şey olabilir telefondan tutun sağlığa kadar...

Ray Tracing açmak şu an FPS düşürmekten başka bir işe yaramıyor (genel olarak). O yüzden Nvidia ekran kartlarında DLSS olması bir artı evet AMD kartlarda FSR ve yeni çıkacak olan RSR ile belki AMD kartlar Nvidia'nın yerini alabilir ama henüz çıkmamış bir teknoloji için sabırlı olmak gerekir. DLSS 2.1 FPS artışında yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…