RTX 2060'lı sistem toplama

viserion35

Hectopat
Arkadaşlar iyi günler, yeni bir PC topluyorum ekran kartımı aldım RTX 2060. Sizce bu ekran kartını en iyi şekilde besleyecek anakart - işlemci- RAM üçlüsü neler olmalıdır? Bu 3 parçaya toplam 3500 TL ayırabildim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Bu üçlüyü alabilirsin.

Bu arada hangi PSU'yu kullanıyorsunuz ve elinizde SSD bulunuyor mu ?

Alttaki sisteme şöyle değişiklikler yapabilirsiniz.

İşlemciyi 3600 alıp iyi bir hava soğutma alabilirsiniz veya işlemciyi 3700x yapıp anakartı Gaming Plus Max'a düşürebilirsiniz.

kullandığım SSD bu ve 600W bir güç kaynağım var,geç cevap için kusura bakma
Ryzen 3600
Gskill SniperX 16GB (2x8)
MSI B450 Plus Gaming Max
teşekkürler
Oyun performansı için hangisi daha verimli olur?

Sadece oyun oynanacaksa 3600 daha mantıklı. 3700x daha çok render vs. işlemler için.

Sadece oyun oynanacaksa 3600 daha mantıklı. 3700x daha çok render vs. işlemler için.
sadece oyun oynayacağım fakat o kadar para döküp de oyunlarda fps derdi çekmek istemem açıkçası. Birkaç yıl da götürsün isterim, 3600 bu konuda pişman eder mi? Yani fiyat farkını kapatacak bir performans farkı yok mu?

Aralarındaki FPS farkı 1080P'de 8-9 FPS, 2K'da ise yok denecek kadar az.

Çok teşekkürler. Büyük ihtimalle 3600 alırım o halde. Aradaki 700tl farkın sebebini anlayamadım ama, iyi geceler^^

Aralarındaki fiyat farkı normal. Dolar kuru yüzünden fark açılıyor ayrıca 3700x'de daha fazla çekirdek var. Turbo boost hızı bir miktar daha fazla ama dediğim gibi oyun odaklı bir işlemci değil. Render yapan bir kullanıcı olsaydınız 3700x alın derdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…