RTX 2060S ve B450 Anakart için R5 3600 alınır mı?

furkaninho16

Centipat
Anakart:
MSI B450-A PRO Max B450 Socket AM4 AMD Ryzen™ DDR4 4133MHz ( O.C.) USB3.1 Anakart

RAM:
G.Skill 16 GB (2x8GB) Flare X DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit RAM

Kasa:
Cooler Master Masterbox MB511 80Plus 650W 3x120mm RGB FANLI MidT ATX SİYAH KASA

Ekran Kartı:
MSI GeForce RTX2060 Super Gaming X 8 GB GDDR6 256Bit DX12 NVIDIA Ekran Kartı

HDD:
WD Blue 3, 5" 1TB 64MB SATA III 6Gb/s 7200 RPM
SSD: İlerleyen zamanda almayı düşünüyorum.

Sistem sipariş sürecinde herhangi bir bileşende sorun görüyor musunuz veya herhangi bir sorun çıkarabilcek ürün var mıdır içlerinde? Stabil bir performans alır mıyım bu ürünlerle(örneğin: Anakart ve RAM'ler uyumlu mudur?) Bilgilendirirseniz sevinirim çünkü bu konuda ilk deneyimim ve sipariş sürecinde ürünler kargolanmasını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 almayı düşünüyorum. Bu sisteme uyumlu mudur ve gerekli performansı karşılar mı? Tavsiyelerinize açığım.

Sistem kullanım amacı: Genellikle oyun ve okul amaçlı uçuş simulasyonlarında kullanılayacak.
Görüşlerinizi fikirlerini bekliyorum.

Ryzen 5 3600 gayet iyi bir seçim olacaktır fakat ekran kartı olarak 5700XT Gaming X almanızı öneririm 2060Sden daha performanslı. 160 TL gibi bir fark var.

Bir de SSD'yi önce alıp harddiski sonra almanız çok daha mantıklı olur, sonra alırsanız sistemi yeniden kurmanız gerekecek.

.

İlk olarak teşekkürler cevabınız için. R5 3600'ü almak ilk hedefim kalan bütçem dolayısıyla ve aciliyeti olması sebebiyle. Ekran kartına da gelecek olursa açıkcası 5700XT açısından forumda okuduğum tutarsız yorumlar sebebiyle içime sinemedi bir türlü bu kart ve kafam karıştığı için o topa hiç girmeye yeltenmedim. Önerinizi dikkate alacağım.
SSD öneriniz var mıdır peki?
@Michael/Scofield

Teşekkürler yanıtınız için. RAM'ler stokların olmaması ve 3200 MHZ bir RAM istediğim için bir tık aceleyle bu modeli seçtim bu anakartla beraber 3200 MHZ'de sorunsuz çalıştırabilirim dimi?

3600 en iyi F/P işlemcilerindendir. Anakart ile de sorunsuz çalışır. Ama o fiyata 50 TL ekleyerek Gaming Plus Max modelini de alabilirsiniz piyasadan.

Teşekkürler tüm önerileriniz için inşallah tüm sistem bir araya geldiğinde de vaziyeti bildiririm sorunsuz bir şekilde.

Merhaba 5700 vs 5700XT'de bazı Driver sorunları vardı fakat yeni Driver'lar ile sorunlar çözüldü.
SSD olarak 860 Evo öneririm bütçeye göre 250 veya 500 GB.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…