RTX 2060S ve R5 1600 sistemde dalgalı GPU kullanımı

Makaleler
9
Yer
C-137
Merhaba, yakın zamanda 2060 Super'e geçtim. Çok fazla oyunda test etme fırsatım olmadı ama denediğim 2 oyunda da sonuçlara çok şaşırdım. Battlefield 1'de GPU kullanımım %30-%70 civarında gidip geliyor. Red Dead Redemption 2'de ise tam tersi %90-%98 GPU kullanıyor. 2 oyundan da birer ekran görüntüsü aldım aşağıya bırakıyorum incelerseniz sevinirim. Çok bir bilgim yok ama işlemcinin darboğaz yaptığını düşünüyorum varsa işlemci tavsiyeniz onu da yazabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• bf1.png
    bf1.png
    818,9 KB · Görüntüleme: 66
  • rdr2.jpg
    rdr2.jpg
    205 KB · Görüntüleme: 56
İlk olarak darboğaz olması için CPU %100 GPU kullanımı ise %98 veya daha altında olması gerekiyor bu sayı %70 de olabilir %40'da olabilir ama önemli olan işlemci ne kadarlık bir kullanım ile GPU'yu beslediği. Güç kaynağının watt değerini ve yüzdelik verimliliğini yazarmısın?

DDU ile ekran kartı driverlarını sildim sıfırdan yükledim. BIOS'u güncellemedim.
16 GB 2400 MHz RAM var.
Bence bi BIOS güncellemeyi deniyebilirsin. Ama bu kesin çözüm sunmayabilir 2060 Super gibi bir kartın yanında işlemcide sönük kalmış biraz. İlk dediğim olaya dikkat et CPU %100 - %97 kullanıma çıkıyorsa bil ki darboğaz söz konusudur.

Son düzenleme:
Bence bir BIOS güncellemeyi deniyebilirsin. Ama bu kesin çözüm sunmayabilir 2060 Super gibi bir kartın yanında işlemcide sönük kalmış biraz. İlk dediğim olaya dikkat et CPU %100 - %97 kullanıma çıkıyorsa bil ki darboğaz söz konusudur.

En güncel BIOS'u kurdum tekrar test edip paylaşacağım. Teşekkür ederim yardımlarınız için.
En kısa sürede işlemcimi değiştirmem gerekiyor.

Darboğazın kralı olmuş, o işlemci BF 1 & 5 Online gibi sağlam işlemci yükü optimizeli oyunlarda GTX 1660 Super seviyesi kartları 1080p'de OC'la ancak tam besleyebiliyor, bu noktada düz 2060 bile kurtarmıyor maalesef. İşlemci değişimi şart gibi görünüyor, 2060 Super'i de minimum çift kanal 3200/3600 MHz RAM destekli R3 3300X, R5 3600/3600X doyurur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı