İyi günler yakın zamanda topladığım bilgisiyarda belli başlı oyunlarda ekran kartı kullanımım anlamsız şekilde düşük. Forumda araştırdığım üzere bu sorun genellikle işlemci darboğazından dolayı ya da RAM frekansı yetersizliğinden dolayı olduğu söyleniyor. Ancak örneklerde de göreceğiniz üzere bir darboğaz sorunu yok. 2700x'in RTX 2070'i besleyememesi mantıksız zaten. Aynı zamanda 2x8 3000 MHz RAM'ler kullanıyorum.
Bu bilgisiyarı toplarken ki amacım 1080p çözünürlüke 144Hz monitörle alabileceğim en yüksek tazeleme hızını almaktı. Overwatch ve Witcher 3 gibi oyunlarda GPU kullanımım istenen seviyede olsa da LoL, PUBG, GTA 5 ve daha bir çok oyunda istediğim verimi alamıyorum. GPU tamamını kullanmak zorunda değil diyenler de olacak onunla ilgili bir link onunla ilgili de bir link bırakıyorum.
Bu videoda adam GTA 5'te aynı ekran kartıyla yeterli GPU kullanımı alıyor :
Bu bilgisiyarı toplarken ki amacım 1080p çözünürlüke 144Hz monitörle alabileceğim en yüksek tazeleme hızını almaktı. Overwatch ve Witcher 3 gibi oyunlarda GPU kullanımım istenen seviyede olsa da LoL, PUBG, GTA 5 ve daha bir çok oyunda istediğim verimi alamıyorum. GPU tamamını kullanmak zorunda değil diyenler de olacak onunla ilgili bir link onunla ilgili de bir link bırakıyorum.
Bu videoda adam GTA 5'te aynı ekran kartıyla yeterli GPU kullanımı alıyor :