RTX 2070 İçin Öngörüsel İşlemci Tavsiyesi

Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

Sistemim için, RTX 2070 alarak GPU değişikliği yapmayı düşünüyorum. Sistem şu şekilde:

AMD Ryzen 5 1600
MSI Nvidia GeForce GTX 1070 Armor 8GB
MSI B350 PC MATE
Corsair Vengeance 16GB (2x8) 3000MHz DDR4 (CMU16GX4M2C3000C15R)
High Power Super GD 850W 80+ Gold Modüler

Henüz analizler ve deneyimlenmiş tecrübeler ortaya çıkmasa da bu konu altında öngörüsel olarak fikir analizi yapmayı ve RTX 2070'i rahatça besleyebilecek AMD işlemcisini kararlaştırmayı planlıyorum.

Sizce AMD Ryzen 7 2700X bu konuda başarılı olabilir mi? Veya Ryzen 5 1600 sizce ne kadar verimlilik sağlayabilir?

Dediğim gibi amacım sadece bir yol haritası çizmek. Şu an öncelikli olarak RTX 2070'i alacağım ve işlemci konusunu kararlaştırdıktan, 5-6 ay sonra da 4K monitöre geçeceğim. Erkenden yol haritası çizersem elimdeki GTX 1070, R5 1600 ve ASUS ASUS VG248QE'yi iyi fiyatlara satabilirim diye düşünüyorum.

R5 1600 doğru ayarlarda rahat rahat besler zaten.
İlla işlemci yüksekteceksen 2700x'e geçebilirsin.

Şu an R5 1600'ü 3.8GHz'de kullanıyorum. Bana da besler gibi geliyor. En kötü ufak bir darboğaz olur ama çok da kayda değer olmaz diye düşünüyorum. Şu an ekran kartı fiyatları çok yüksek olduğundan ve GTX 1070'in 2 yıl daha garantisi devam ettiğinden dolayı güzel bir fiyata satabilirim diye düşünüyorum. Kenarda da bu plan doğrultusunda ayırdığım 3.500 liram var.

İtopya'da RTX 2080 TI'ya 7.788 TL fiyat çıkardıklarına göre, RTX 2070 de 5.800 - 6.200 civarlarında olur diye düşünüyorum. 3.500 lira + GTX 1070'in parasıyla hemen hemen RTX 2070'i kafa kafaya satın alabilirim diye düşünüyorum.

Şuanki işlemcinin beslemesi gerekir fakat illa değiştireceğim diyorsan neden 3k serisini beklemiyorsun?

GTX 1070'den memnun değil misiniz ki?
Bana biraz tüketim çılgınlığı gibi geldi ama hayırlı olsun şimdiden

Memnunum da ben grafik tasarımı yapıyorum hocam. Bir de 4K'ya geçmek istiyorum yavaş yavaş. O sebeple RTX 2070 mantıklı gelmeye başladı. Bu arada yurtdışından alınan kartların süreci nasıl oluyor? RTX 2070 499$. Kanada'da yaşayan bir dostum bana bu kartı yollamak istese ve kargoya verse, bana kanunlara göre ne kadar daha ek fiyat çıkıyor? Yani 499$ + ne kadar olur aşağı yukarı?

Edit: Mesela Amazon'da Evga'nın RTX 1080 TI'ı 670$ + 155$ da Türkiye için shipping ve vergiler. Yani toplamda 5.000 TL'ye geliyor düz hesap ile. Sadece bu kadar harcama ile bu kartı alabilir miyim? Ekstradan bir şey ödemem gerekir mi? Evga'nın uluslararası garantisi de var diye biliyorum. RTX 2070 stoklara düştüğü an, çok uygun fiyata Amazon'dan getirtebilirim eğer öyleyse.

Şuanki işlemcinin beslemesi gerekir fakat illa değiştireceğim diyorsan neden 3k serisini beklemiyorsun?

Besleyebilecek durumdaysa işlemciyi değiştirmeyi düşünmem de sadece başka arkadaşların da görüşünü almak istedim hocam.

Son düzenleme:
Sistemin gayet güzel ama işinle vs. alakalıysa Nvidia kendi sitesinden ön sipariş verebiliyorsun 20 eylüle kadar ön sipariş oluyor. itopya.com da da yapabilirsin milli site dersen.

Edit kısmına yazdım sana da yazayım hocam:

Mesela Amazon'da Evga'nın RTX 1080 TI'ı 670$ + 155$ da Türkiye için shipping ve vergiler. Yani toplamda 5.000 TL'ye geliyor düz hesap ile. Sadece bu kadar harcama ile bu kartı alabilir miyim? Ekstradan bir şey ödemem gerekir mi? Evga'nın uluslararası garantisi de var diye biliyorum. RTX 2070 stoklara düştüğü an, çok uygun fiyata Amazon'dan getirtebilirim eğer öyleyse.
Kurban kestin mi? Fazladan parçan var mı?

Pardon?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…