RTX 2070 Sistem LoL'de Donma Sorunu

mrtcnglr

Decapat
Selamlar abiler, kardeşler, arkadaşlar.
Bilgisayarı aldığım günden beri karşılaştığım ve artık git gide sinirimi bozan bir durum. Sinirimi bozan kısmı ise ben bu bilgisayara 165Hz monitör ile birlikte 18.000 TL civarı bir para verdim. Kafayı yemeden bana yardımcı olacaklara şimdiden çoooook çok teşekkürler.

Sorun özetle: Başlıkta da yazdığım gibi bu sisteme göre en basit kalan oyun LoL'de bile 300 FPS'den anlık birden donuyor ve sonrasında düzeliyor. Ya da oyunlarda Alt+Tab yaptığım zaman siyah bir ekranla sürekli 2-3 saniye bakışıyoruz.

Sistem özelliklerim:
  • GIGABYTE Geforce RTX 2070 AORUS XTREME 8GB 256Bit GDDR6 DX12 Ekran Kartı
  • Intel Core i7 9700K Soket 1151 3.6GHz 12MB Önbellek 8 Çekirdek 14nm İşlemci
  • ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING Intel Z390 9th Gen Intel Soket 1151 DDR4 4266MHz(O.C.) HDMI DP Anakart
  • CORSAIR 16GB(2X8GB) DDR4 3600MHz CL18 Siyah Vengeance RGB Pro Dual Kit Ram
  • CORSAIR 480GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3480MB Okuma / 2000MB Yazma)
  • Seagate 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 256MB Cache Harddisk
  • Cooler Master MasterBox MB500 TUF Edition 3x120mm RGB Led Fanlı MidTower Kasa (3 Fan)
  • Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB Led Fanlı 240mm İşlemci Sıvı Soğutma Sistemi
  • Cooler Master MWE 750W 80 Plus Gold Aktif PFC 120mm Fanlı PSU
  • Asus VG278QR 27" 0.5ms 165Hz FreeSync A-Sync Full HD HDMI DP DVI Monitör
Şimdi bunu ben n'apayım...?

Ruh halim:

Pcyi nereden topladın ? Topladıgın yere danıştınmı hiç böyle bir sorun olduğunu ?

Grafiği düşür dene diyeceğim de bu sisteme hakaret.

Ben siyah ekranla bildiğin aşk yaşıyorum 10 DK geçmiyor. Bu arada senin çektiğin sorunu Allah düşmanımın başına vermesin Bilader.

LOL oyununda, FPS sabitleme kullanarak 165FPS ye sabitle. Veya daha yüksek olarak 180 di sanırım böyle bir ayar yoksa 144'e sabitle. Problemin büyük ihtimalle çözülecek. O oyunda 60 FPS almışsın 300FPS almışsın pek bir şey fark etmiyor. Sakın ayar falan kısayım deme.

Pcyi nereden topladın ? Topladıgın yere danıştınmı hiç böyle bir sorun olduğunu ?
Selamlar, bizzat direkt olarak itopya'ya gidip topladık ve kurulumu yaptılar.

Grafiği düşür dene diyeceğim de bu sisteme hakaret.
Yani grafikle alakası olduğunu düşünmüyorum.

Ayarlardan 144 hzye sabitlerseniz sorun çözülür
Lol için konuşacak olursam herhangi bir çözüme kavuşmuyor.

Tam ekran değil de penceresiz modda dener misin
Selamlar, tam ekran yerine penceresizde yaptığımda ekranda titremeler olduğunu hissedebiliyorum.

Ben siyah ekranla bildiğin aşk yaşıyorum 10 DK geçmiyor. Bu arada senin çektiğin sorunu Allah düşmanımın başına vermesin Bilader.
Çok enteresan olaylar yaşıyorum az kaldı kanser olucam.

Selamlar, ayarlarda en fazla 144'e sabitleyebiliyorsunuz. Bunu denedim ancak çözümü fayda etmiyor. LOL'den örnek vermişsiniz ondan yürüyeyim ben de; oyun esnasında anlık efektler olduğu zaman o efekt esnasında donup devam ediyor. Yani bu sisteme ayar kısmak zaten çok doğru olmaz diye düşünüyorum.

SSD veya HDD'de problem olabilir, tavsiyem götürün test ettirin, zaten bu normal olmayan bir durum işlem yapacaklardır.

Bende Msı RTX 2070 aldığımda düşük fps sorunu almıştım.Driver yükleyip varsayılan ayarlarına alınca 500 fps almaya başladım ultrada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…