RTX 2070 sistem temizliği

Nebulosy

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, ben agustos ayında Vatan Bilgisayar'dan RTX 2070, B450, R5 2600 temel parçaları bulunan bir bilgisayar aldım. Her şey güzel performans konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadım, fakat aklımda bir sorun var kasa temizligi nasıl olmalı? Neleri degiştirmem lazım? Biraz araştırdım termal macun vb. 6 ayda bir degiştirmenin saglıklı olacagı falan yazıyordu. Nasıl yapacagımı bilmiyorum bilgim yok neler yapmam gerektigi hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macuna 6 ay değil 3 4 sene bir şey olmaz. Sıfır almışsınız sorun yoksa düzgün çalışıyorsa boşuna değiştirmeyin. Kasanızın filtrelerini yıkayın. Çok toz varsa uzun plastik kıllı fırça ile silip hava tutup tozları uzaklaştırabilirsiniz. Anakart pin girişleri toz tutabilir bunlar süpürge ile hallolur. :)

İşlemcinizin sıcaklık değerlerinde bir anormallik görmediğiniz sürece termal macunu değiştirmenize gerek yok. Kasanın dış ve iç temizliğini yılda bir kez yapmak yeterli olacaktır.

İnternette termal macun değişiminin nasıl yapıldığına dair birçok video var oradan yararlanabilirsin
Anakart ,ekran kartı ve Psu gibi parçaları soğuk hava üfleyen kurutma makinesi , fırça
Hava üfleme cihazlarından tozları temizleyin
Hava Üfleme Cihazı önerim:
https://www.hepsiburada.com/600w-el-kompresoru-elektrikli-hava-ufleme-korugu-p-
HBV000000XNXJ?magaza=%C4%B0%C5%9Fkur%20Makina&wt_gl=cpc.6822.shop.nelk.yapi-market-ssc&gclid=Cj0KCQiAvJXxBRCeARIsAMSkApql9HPmEA_ueifn73riW8xH8Vo10dUWl_VX1_SDVAObj9cavXEvWwoaAmR1EALw_wcB

Termal macun önerim ise:

İşlemcinizin sıcaklık değerlerinde bir anormallik görmediğiniz sürece termal macunu değiştirmenize gerek yok. Kasanın dış ve iç temizliğini yılda bir kez yapmak yeterli olacaktır.
Teşekkürler cevabınız için bir sorum daha olacak işlemci sıcaklık degeri kaçı geçtikten sonra bir sorun arz etmektedir?
İnternette termal macun değişiminin nasıl yapıldığına dair birçok video var oradan yararlanabilirsin
Anakart ,ekran kartı ve Psu gibi parçaları soğuk hava üfleyen kurutma makinesi , fırça
Hava üfleme cihazlarından tozları temizleyin
Hava Üfleme Cihazı önerim:
https://www.hepsiburada.com/600w-el-kompresoru-elektrikli-hava-ufleme-korugu-p-
HBV000000XNXJ?magaza=%C4%B0%C5%9Fkur%20Makina&wt_gl=cpc.6822.shop.nelk.yapi-market-ssc&gclid=Cj0KCQiAvJXxBRCeARIsAMSkApql9HPmEA_ueifn73riW8xH8Vo10dUWl_VX1_SDVAObj9cavXEvWwoaAmR1EALw_wcB

Termal macun önerim ise:
Teşekkürler öneriniz ve cevabınız için
Termal macuna 6 ay değil 3 4 sene bir şey olmaz. Sıfır almışsınız sorun yoksa düzgün çalışıyorsa boşuna değiştirmeyin. Kasanızın filtrelerini yıkayın. Çok toz varsa uzun plastik kıllı fırça ile silip hava tutup tozları uzaklaştırabilirsiniz. Anakart pin girişleri toz tutabilir bunlar süpürge ile hallolur. :)
Teşekkür ederim cevabınız için
Şuan bir temizliğe gerek yok. Macun 6 ay olayı da gereksiz. Önümüzdeki yaz yaparsınız macun işlemini. Çok toz varsa da internetten kompresör alıp güzelce temizleyebilirsiniz.
Teşekkürler cevabınız için

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı