RTX 2070 sistem yükseltme tavsiyesi

Daha fazla  
Herkese merhaba öncelikle;
Şu anki sistemim.
MSI RTX 2070 Armor.
i5 9600K.
RAM 16 GB 3000 MHz.
MSI Z390 A-PRO
Kasa Cooler Master HAF912 Plus.

Şu anki sistemim de Online oyunlarda işlemcim çok fazla yükte kalıyor bu yüzden işlemciyi yükseltmeyi düşünüyorum tabii ki buna bağlı diğer bileşenleride. Herhangi bir limit yok fakat tamamen en ucuz ve performans ürünleri almak istiyorum kendi kafamda ve forumda araştırmamla şu şekilde bir liste yaptım sizin görüşünüz nedir bu konuda?

İşlemci olarak i7 11700K.
Anakart MSI Z490 A-PRO tabii sisteme takıp BIOS'a girebilirim herhalde, BIOS Update etmem gerekiyor 11. nesil işlemci için.

Sıvı soğutma olarak Cooler Master 120 Lite V2 düşündüm ama önermiyorlar 240 olabilir ya da öneriniz bekliyorum fiyat performans ürünü olarak.
Kasam 11 senelik ama çok memnunum fakat 240 mm çapında sıvı soğutma sığmıyor diye biliyorum kasa önerinizide bekliyorum.

İşlemci olarak AMD düşündünüz mü?

Sadece i5 alırken düşündüm şuan için düşünmüyorum. 1080p çözünürlük için intel benin için tekli çekirdek performansı olarak daha iyi.

Bu arada AMD işlemci öneriniz var ise diğer lazım olan bileşenler ile kombine edip belirtebilirsiniz, daha ucuz ve aynı performansı alacaksam neden olmasın.

Son düzenleme:
Hocam kasa konusunda pek bir bilgi bulamadım.

Online oyunlarda işlemcim çok fazla yükte kalıyor

Donma gibi şeyler oluyor mu?
9600K işlemci 2070'i besler.

Sıvı soğutma önerim:

Buna göre bir kasa lazım.

Son düzenleme:

Hikaye modlu oyunlarda grafikler Ultra'da 99 GPU 50 CPU. Fakat PUBG'de tüm ayarlar Very Low'da işlemci çok yüksek kullanımda oluyor ara ara 95-99leri görebiliyor tabii ki donma FPS düşmesi olmuyor, oyuna bağlı oluyor tüm önerilerinize açığım çok mantıksızsa birkaç sene daha bekleyip tüm sistemi upgrade de edebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…