RTX 2070 sistemde 10-14.000 TL bütçe ile nasıl bir yükseltme yolu izlenebilir?

Cyberpsychosis

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Night City
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhaba. 2019 yılında topladığım güncel sistemim yavaştan tökezlemeye başladı. Ben de yeni bir bilgisayar almak yerine yükseltmek istiyorum.

Özellikler.
  • MSI RTX 2070 8 GB.
  • Intel i5 9400F.
  • 8x2 3200 MHz DDR4 RAM.
  • Depolama M.2, SSD ve HDD hepsi 3 TB.
  • MSI B365M Pro vh.
  • Corsair H100 RGB 240mm soğutma.
Aklımda işlemciyi 12600KF yapıp anakartı da LGA1700 bir anakartla değiştirmek var. 9. nesilden 12'ye geçiş yapmış olacağım. Fakat soğutmanın LGA1700 aparatı elimde yok. O problemi nasıl halledebilirim ve bütçeyi daha verimli nasıl kullanabilirim? Ekran kartını değiştirmek gibi bir fikrim yok.

Ayrıca kullandığım kasa Xigmatek Beast fakat kendisi de yaklaşık 6 yıldır bayağı yoruldu öndeki fanlardan birisi çalışmıyor. Kasa tavsiyesi de yapabilirsiniz eğer bütçenin içerisine sığıyorsa. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 2019 yılında topladığım güncel sistemim yavaştan tökezlemeye başladı. Ben de yeni bir bilgisayar almak yerine yükseltmek istiyorum.

Özellikler.
  • MSI RTX 2070 8 GB.
  • Intel i5 9400F.
  • 8x2 3200 MHz DDR4 RAM.
  • Depolama M.2, SSD ve HDD hepsi 3 TB.
  • MSI B365M Pro vh.
  • Corsair H100 RGB 240mm soğutma.
Aklımda işlemciyi 12600KF yapıp anakartı da LGA1700 bir anakartla değiştirmek var. 9. nesilden 12'ye geçiş yapmış olacağım. Fakat soğutmanın LGA1700 aparatı elimde yok. O problemi nasıl halledebilirim ve bütçeyi daha verimli nasıl kullanabilirim? Ekran kartını değiştirmek gibi bir fikrim yok.

Ayrıca kullandığım kasa Xigmatek Beast fakat kendisi de yaklaşık 6 yıldır bayağı yoruldu öndeki fanlardan birisi çalışmıyor. Kasa tavsiyesi de yapabilirsiniz eğer bütçenin içerisine sığıyorsa. Şimdiden teşekkürler.

i5-12600KF iyi bir tercih olur ama yanına anakart olarak LGA yerine MSI B660 veya Z690 tercih etmen daha sağlıklı bir tercih olur. Biraz pahalı olsun ama Performans'ı yüksek olsun diyorsan Z690 al ama bütçen yetmezse B660 al anakart olarak. RAM'lerinizin MHz'i iyi ama belki 16 daha alıp 32 yapabilirsin. Bu arada LGA1700 montaj kitini yanlış bilmiyorsam genelde Corsair'in müşteri hizmetlerinden talep ediliyor. Kasa olarak da tercih sizin zevkinize kalmış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı