RTX 2070 Sistemde OBS İçin Video Kaydı Ayarı Önerisi

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: RTX 4060
CPU: Ryzen 7 7735HS
RAM: 24GB 4800 MHz DDR5
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi - Öğrenci
İnternette bulunan pek çok seçeneği denedim. İşlemci ile de ekran kartı ile de kayıt almayı denedim. Video sırasında oyun kasmıyorken çektiğim videolara baktığımda kastığını görüyorum. Bu sorunu hangi ayar ile çözebilirim?
Sistemim:
  • RTX 2070
  • Intel i7-10750H
  • 32 GB RAM

OBS'de otomatik ayarlama sihirbazını kullanın, eğer kendi seçmezse kodlayıcı için NVENC seçin ve eğer zaten yapmadıysanız kayıt seçeneklerinden kare hızını yükseltin.

OBS'de otomatik ayarlama sihirbazını kullanın, eğer kendi seçmezse kodlayıcı için NVENC seçin ve eğer zaten yapmadıysanız kayıt seçeneklerinden kare hızını yükseltin.
BU otomatik ayarlama sihirbazı nerede?
@none123 Hocam bu dediğinizi yaptım. Ama hala aynı. Bu ayarlardan önce de sonra da kayıt alırken bazen PC'yi bile kapatıyor uygulama. Sol altta her seferinde kodlayıcı aşırı yüklendi tarzı bir şey diyor.

Son düzenleme:
Kayıt yapmaya çalıştığınız çözünürlük çok yüksek olabilir mi? NVENC'i benzer bir kartta 1440p'de denedim sorunsuzdu.

Kayıt yapmaya çalıştığınız çözünürlük çok yüksek olabilir mi? NVENC'i benzer bir kartta 1440p'de denedim sorunsuzdu.
Kayıt için 1080p kullanıyorum. Kamera için Nvidia Broadcast uygulamasını kullanıyorum. Oradan kamera çözünürlüğünü de 360p yaptım ama yine de olmadı. Sorun ne cidden anlamadım. Bilgisayarı donduruyor ve PC kapanıyor.

Eğer birden fazla monitör kullanıyor iseniz sıkıntı olabiliyor sanırım, onu araştırabilirsiniz. Bir de bitrate düşürmeyi deneyin.

Eğer birden fazla monitör kullanıyor iseniz sıkıntı olabiliyor sanırım, onu araştırabilirsiniz. Bir de bitrate düşürmeyi deneyin.
Bitrate 4500 yaptım, o bile işe yaramıyor. Ve 2 monitör kullanıyorum. Tek monitör ile de deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…