RTX 2070 Super Afterburner mining ayarları

Makaleler
5
Yer
Marsilya
Ethereum kazacağım fakat voltaj gibi şeylerde nasıl bir ayar yapmalıyım? Karta zarar vermeden mining yapmak istiyorum. Voltaj ayarı falan yapsam, 1 ay kazım yapsam karta zarar verir mi?

Voltaj düşürmek yani undervolt yapmak ekran kartının ömrünü uzatır.
Güzel bir undervolt ve overclock ile 40 MH/s civarında kazım yapabilirsiniz.

Öncelikle o forumlarda gördüğünüz değerler muhtemelen işi bilen kişilerin yaptığı ayarlar ile oluyor. İlk yapacağınız ayar mining esnasında Core Clock değerini düşürebildiğiniz kadar düşürmek. Bu sayede UV yapıp karta giden gücü azalttığımızda bile giden gücün büyük bir kısmını ekran kartının belleklerine ayırabileceğiz. Core Clock düşürebildiğiniz kadar düşürün. Ardından Power Limit'i %5 düşürerek düşürebildiğiniz kadar düşürün. Ama her düşürdükten sonra stabilitesini kontrol etmelisiniz. Kartın o güçle çalışıp çalışmadığından emin olduktan sonra biraz daha düşürün. Bunu yaparken de mining yapın ve MH/s değerlerini gözlemleyin. MH/s değerlerinin çok düştüğü yerde durun ve daha stabil olan gücü bulmaya çalışın. Veya MH/s değeri düşmüyor ise düşürebildiğiniz kadar düşürün. UV yapmamızın amacı karta giden gücü azaltabildiğimiz kadar azaltmak. Aynı zamanda sıcaklık değerlerini bir hayli azaltıyor. Fan ayarını kendiniz ayarlayın. Kartınızı 55 derece civarında tutacak şekilde ayarlayın. Temperature Limit'i ise yapabiliyorsanız 60-65 dereceler arasında ayarlayın. Siz uyurken veya başında değilken ekran kartının fanları arızalanır durursa kart o dereceleri geçmesin diye. Performans artırma konusuna gelirsek, Memory Clock artırdıkça kazım performansınız artacaktır tabii ki. Burada dikkat etmeniz gereken şey Memory Clock'u yine yavaş yavaş artırıp gelen güç ile çıkabildiğiniz en yüksek değere çıkmak. Eğer derseniz ki kartım çok ısınmıyor, ve daha fazla performans istiyorum. Power Limit'i biraz artırarak ( düşürdüğünüz limitten artırarak ) Memory Clock'u arttırmak. Fakat eğer kartınız ısınıyor ise mining esnasında bunu yapmanızı tavsiye etmem. Tavsiye ettiğim sıcaklık 55 derece civarı. Daha az olursa neden olmasın . Ama 45 dereceye düşüreceğim diye fanlarınızı tam güçte çalıştırmayın. Fanların da bir ömrü var. Sorunuz olursa yazın cevaplayabilirim.
@airsword19

Termal ped yenilersin olur biter.

Aylık 2000TL gelir için ekran kartını batırma bu işlere, arkadaşın dediği gibi termal padleri ölebilir, fanları yine aynı şekilde.

Termal ped yenilersin olur biter.

Kartın 20 ay daha garantisi var. Kartı sökersem garantisi gider diye biliyorum. Üzerinde kırmızı bir nokta var vidanın üstünde.
Aylık 2000TL gelir için ekran kartını batırma bu işlere, arkadaşın dediği gibi termal padleri ölebilir, fanları yine aynı şekilde.

Fanları %40 da çalıştırıyorum bir sıkıntı olur mu?

Bende RTX2060 var undervolt yapıp günde 5-6 saat çalıştırsam kartıma çok zarar verir mi? Kullanımı %70’i geçmiyor sıcaklık da 67 derece ortalama. Oyunlar miningden daha çok zarar veriyor diyorlar doğru mudur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…