RTX 2070 Super Gaming X Trio için işlemci önerisi

@shad0wq , elinizde 9.nesil destekli bir anakart varsa Z370/390 gibi 9700K/KF veya ikinci el 9900 serilerine bakılabilir. Sorduğunuz soruda da 10700 ile 9700 arasında da oyun performansı noktasında neredeyse fark yok, ama tabii bana kalsa anakart yoksa tercih etmişken @Strider0628 belirttiği gibi 10700K/KF veya 5000 serisi 5600X tarzı bir işlemci bakardım.

OC yapmayı düşünmüyorum R5 5600X mi daha iyi performans verir yoksa i7 10700K mı?

10700K güzeldir. BIOS'dan advanced mod açınca 5.0 GHz otomatik oyunda çıkıyor tek çekirdekte. Default kullanırsanız 4.7 GHz kitliyor. Ryzen saf performans da önde. Lakin Ryzen aldıktan sonra mecburen çarpan kilitlerini az da olsa biraz kurcalayacaksınız. Genel bir problem mi bilmiyorum. AMD işlemciler CPB açıkken aşırı gereksiz fazla bir voltaj veriyor. UV ile çözülüyor bu problem. Aklınızda bulunsun. İnternetten karşılaştırın. 10700k fazla güç tüketiyor mimarisi yüzünden, bu sıcaklığa yansıyor. 240mm sıvı soğutucu ile problem olmaz ama. İnternetten karşılaştırmalara bakın.

OC yapmayı düşünmüyorum R5 5600X mi daha iyi performans verir yoksa i7 10700K mı?
Ryzen 5 5600X. Sıvı soğutucu veya güzel bir hava soğutma alman gerek, en az 500 TL de ona masraf yaparsın. Hepsiburada da 2700 TL civarıydı sanırım 5600X. Hava soğutucu ile 3250 liraya gelir. B450M Mortar anakartı da 800 TL civarlarında, indirimde. 4000 TL eder onu da alırsan. Termal macunun yoksa alabilirsin.

Soğutucu alman gerek deme sebebim işlemci cidden fazla ısınıyor. Bir anda fan sesi artıyor. Ben biraz da takıldığım için böyle şeylere, sıvı
soğutucu aldım. Ama Noctua gibi firmaların güzel hava soğutmaları, sıvı soğutuculardan daha iyi. Hem performans, hem sessizlik olarak.

Herkes AMD ısınmıyor dese de hiçbir voltaj ayarı yapmayınca ve olduğu gibi kullanınca çok voltaj yediği için fazla ısınıyor. Halbuki doğru voltaj ayarında aşırı serin çalışacak işlemcilerdir kendileri. Arkadaşıma sistem kurarken fark ettim, 3700X işlemci 4.5 GHz de 1.4 voltajı minimal de olsa aşıyordu. Ben 10700K gibi Nm olarak AMD'den geride olan bir işlemci ile 4.8 GHz de 1.280 yani 1.3 voltajı bile aşmadan kullanıyorum. Siz düşünün. CPB'nin otomatik olarak bu kadar fazla voltaj vermesini AMD ileriki nesillerde düzeltecektir tahminimce.

Bende de 1.3v'ı geçmiyor. Curve Optimizer'dan -25 vermiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…