RTX 2070 Super Gaming X Trio üç fandan sadece ikisi çalışıyor

KararVeremeyen

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartımın modeli MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio. En son önceki ağustosta temizlemiştim. Gelecek ay da temizliğini yapmayı planlıyordum. Ekran kartımın üç fanından sadece ikisi çalışıyor. Acaba gerek duymadığından mı diye düşündüm ama öyle değilmiş. Neden böyle oldu ve ne kadardır bu durumda bilmiyorum. Ekran kartına ne olduğunu nasıl tespit edebilirim?

Bu arada temizliği saç kurutma makinesi ve yumuşak fırça ile yapmıştım. Başka bir şey de yapmamıştım. Ekran kartını yerinden sökmemiştim bile. Fakat temizliği yaparken fanın dönmemesini sağlamamın gerektiğini bilmiyordum. Acaba o sırada bozulmuş olabilir mi?

Ekran kartımın modeli MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio. En son önceki ağustos'ta temizlemiştim. Gelecek ay da temizliğini yapmayı planlıyordum. Ekran kartımın üç fanından sadece ikisi çalışıyor. Acaba gerek duymadığından mı diye düşündüm ama öyle değilmiş. Neden böyle oldu ve ne kadardır bu durumda bilmiyorum. Ekran kartına ne olduğunu nasıl tespit edebilirim?

Bu arada temizliği saç kurutma makinesi ve yumuşak fırça ile yapmıştım. Başka bir şey de yapmamıştım. Ekran kartını yerinden sökmemiştim bile. Fakat temizliği yaparken fanın dönmemesini sağlamamın gerektiğini bilmiyordum. Acaba o sırada bozulmuş olabilir mi?

Elinizle dönmeyen fanı döndürebiliyor musunuz?

Fan soketi yerinden çıkmış veya kablosu kopmuş olabilir, kartı söküp kontrol edin bayağı kolay bir işlem sakince yaparsanız halledersiniz, kendinize güvenmiyorsanız bilgisayarcıya falan götürün.

Elinizle dönmeyen fanı döndürebiliyor musunuz?
Hayır, engelleyen bir şey var ama ne bilmiyorum. Acaba toz mu diye düşündüm ama belki ekran kartı destek kısmı da olabilir.
Fan soketi yerinden çıkmış veya kablosu kopmuş olabilir, kartı söküp kontrol edin bayağı kolay bir işlem sakince yaparsanız halledersiniz, kendinize güvenmiyorsanız bilgisayarcıya falan götürün.
Kablosu kopmuş olsaydı bile rahat dönebilir miydi peki? Bir de yakınımdaki bilgisayarcılara pek güvenmiyorum. Biri ağır kazıklıyor diğeri de pek güvenilir biri değil.

Son düzenleme:
Elinizle döndüremiyorsanız ya dediğiniz aparat engelliyordur ya da fan rulmanı dağılmıştır.
Fan rulmanı tam ne oluyor ve neden dağılıyor? Kendi kendiliğinden dağılmış olabilir mi ve tamir edilebilir mi? Kusura bakmayın sorularım saçma olabilir ama çok hakim değilim teknik kısmına.
Bu arada moderatörlere sesleniyorum. Şu an telefondan yazıyorum. Cevapla kısmına basacağıma yanlışlıkla öne çıkara bastım.
Elinizle döndüremiyorsanız ya dediğiniz aparat engelliyordur ya da fan rulmanı dağılmıştır.
Daha doğrusu elle denediğimde dönüyor ama diğerlerine göre daha zor dönüyor ve her bir turunda tık sesi çıkarıyor.

Son düzenleme:
Fan rulmanı tam ne oluyor ve neden dağılıyor? Kendi kendiliğinden dağılmış olabilir mi ve tamir edilebilir mi? Kusura bakmayın sorularım saçma olabilir ama çok hakim değilim teknik kısmına.
Bu arada moderatörlere sesleniyorum. Şu an telefondan yazıyorum. Cevapla kısmına basacağıma yanlışlıkla öne çıkara bastım.

Daha doğrusu elle denediğimde dönüyor ama diğerlerine göre daha zor dönüyor ve her bir turunda tık sesi çıkarıyor.

Garantisi varsa yollayın ücretsiz değiştirirler. Yoksa sadece arızalanan fanı alıp değiştirmeniz lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı