RTX 2070 Super için sistem yükseltme

RasmuS

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, Evga RTX 2070 Super modeli ekran kartı aldım fakat elime ulaşması 1 ayı bulacak gibi duruyor. Bende bu süre zarfında mevcut sistemi ne yapabilirim diye sizlere sormak istedim.

Anakart : GIGABYTE AB350M-DS2
İşlemci : AMD Ryzen 5 2600X
RAM : 16GB + 8 GB 3000Mhz HyperX
Monitör : Rampage Bright RM-68 27" 144 Hz 1ms
SSD : 120 GB Samsung 850 EVO --- Toshiba TR200 240 GB --- Toshiba TR200 480 GB
Ekran Kartı : Sapphire RX 580 8GB
HDD : Samsung M3 Portable 1 TB
Güç Kaynağı : Rampage RMP-600-80P - 600 W

Mevcut sistemim yukarıda yazılı olanlar. Buna göre ;

- İşlemci olarak AMD Ryzen 5 5600X almayı düşünüyorum.
- 16GB ilave RAM takmayı düşünüyorum.
- İlave olarak 240 - 260 GB NVMe SSD almayı düşünüyorum. Önerileriniz?
- Anakartım M2 SSD ve 5. nesil AMD işlemcileri desteklemediği için anakart almayı düşünüyorum. Önerileriniz?
- Güç kaynağı yeterli derseniz sadece kasayı değiştirmeyi düşünüyorum. Bunun için kasa önerisi? Yetersiz ise güç kaynağı tavsiyeleriniz?
- Soğutma yetersiz olur derseniz soğutma tavsiyesi?

Bir bütçe ayarlamadım, kredi kullanacağım Fakat çok fazla uçmakta istemiyorum. İlerleyen zamanlarda SSD ve RAM dışında sisteme ekleme yapmayı da düşünmüyorum. Belki bir monitör daha ekleyebilirim.

Çok uzun oldu okuduğunuz ve ilginiz için teşekkür ederim.

Düzenleme : Güç kaynağını ve kasayı değiştireceğim.

Son düzenleme:
Alacaksınız şuradaki arkadaş 11 günlük 5600X'i 300 TL daha ucuza satıyor.

Anakart olarak B550 bakılabilir, 32 GB RAM çok gereksiz şu an için.

Kasa olarak bu bakılabilir.

Stok soğutucu bence yetersiz olur bunlara bakılabilir.

O attığınız SATA SSD ama SATA performansı veriyor sonuçta indirimde Samsung almak daha mantıklı olur. SAMSUNG 500GB 860 EVO SATA 3.0 2.5" SSD (550MB Okuma / 520MB Yazma) | ITOPYA

İlla NVMe diyorsanız:

Soğutucu olarak eğer beğenirseniz Scythe fuma 2'yi çok öneriyorum. NH-D15 ile aralarında 1-2° var.

Hocam yeni anakart alınabilir. 5600X için B450 ve B350 gibi soketlere işlemci desteği 2021'de gelecek. Ayrıca güç kaynağı marka - model nedir ?

Rampage RMP-600-80P Serisi
Sanırım 600 W güç kaynağı orada yanlış bilgilendirme yapmışım.

RAM ve M2 yükseltmesi dışında bir daha yükseltme yapacağımı sanmıyorum. Sizce bu bana fazla değil mi ?

İlana baktım 200 - 300 TL için böyle bir riske girmek istemiyorum. Risk gerekirse %1 olsun.
RAM arttırma işlemini ilk aşamada düşünmüyorum zaten.

Rampage RMP-600-80P serisi.
Sanırım 600W güç kaynağı orada yanlış bilgilendirme yapmışım.

Hocam ilk önce PSU'ı değiştirin. O marka forumda pek tavsiye edilmiyor hatta tavsiye edenlere kızgın emojisi atılıyor. Zira pek iyi bir marka değiller. Kendi düzgün servisleri, düzgün bir üretimleri yok çoğunlukla marka basan bir firma. İlk önce kaliteli bir 650W PSU alın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…