Çözüldü RTX 2070 Super sistemde herhangi bir oyuna girildiğinde onaysız atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Maysind

Centipat
Daha fazla  
Sistem:
Islemci: Ryzen 7 7800x3D.
Ekran karti: INNO3D RTX 2070 Super.
RAM: Corsair Vengeance RGB 32 GB 2x16 DDR5-6400MHz CL36.
Anakart: ASUS TUF Gaming B650M-E

Yaptiklarim: Stres testi (75-80 ort.) Derece - driverlar guncel - Windows 11 Home temiz format - termal macunlar yenilendi (ekran karti - ıslemci)

Sorun: Herhangi bir oyuna girdigimde (Valorant-Rust-CS 2) hata vermeden atiyor bazen Windows'u bile kastiriyor kasadan yenilemem gerekiyor.
Valorant'tan attığı zaman (gorunuse gore oyunun cokmus hizli onarim gerceklestiriliyor en kisa zamanda oyununu tekrar yukleyecegiz) yaziyor.

Çözüm

Oyundan atma deyince RAM akla geliyor.

EXPO açık mı?
BIOS güncel mi?
RAM'ler hangi slotlara takılı?
Kanka konudan bağımsız. O işlemciyle o ekran kartı ne alaka?
@mustafas9lun
hocam sistemde normalde ryzen 7 3700x - corsair 8x2 3200mhz - asus tuf x570 anakart vardi fakat ddr5e gecmek istedigimden islemciyle uyumlu parcalar aldim geriye sadece ekran karti kaldi onada gigabyte rtx 4060 Ti 16gb almayi dusunuyorum

4060 Ti o işlemciye az gelir. 4070'ten aşağı kurtarmaz gibime geliyor. Almışken tam almak gerek bence. 7800x3D uzun ömürlü, oyun için en iyisi.

Son düzenleme:

EXPO açık mı?
BIOS güncel mi?

Çözüm
Bütçenize bağlı, bütçeniz nedir?

20k bütçem var.

EXPO açık mı?
BIOS güncel mi?

2-4 takiliydi fakat RAM'leri tek tek taktim, tek taktigimda calisti cift denedigimde yine problem oldu bu sefer dedim acaba slotlara oturmadigi icin mi? Sonra RAM'lerin ikisini de takip sert press attim sorun cozuldu tskler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…