RTX 2070 Super sistemde oyun oynarken FPS 30'a düşüyor

Wardom

Hectopat
Yer
İstanbul
RAM
Team T Force xtreem Argb 16 GB
SSD veya HDD modeli
Kingston A2000
Ekran kartı
Msi 2070 Super
Anakart
Msi B550 Gaming Plus
İşlemci
Amd Ryzen 5 3600x
Bu son 2.5 haftadır böyle bir problem yaşıyorum.
Ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum.
Dragon Center'dan baktığım zaman FPS düşüklüğü sırasında ekran kartının kullanımı düşüyor.
Bir güncellemeden sonra oldu herhalde ama üstünden 2 güncelleme daha geçti hala düzelmedi.

Başta Alt Tab yapınca oluyor sanmıştım. Fakat oyunda uzun süre bir şey yapmadan beklesem bile oluyormuş.
Rainbow Six: Siege oynarken 165 civarı FPS alıyorum genelde bir anda 30'a 20'ye düşüyor. Tek Rainbow'da değil başka oyunlarda da oluyor.

Windows güncel, driverlarda güncel. Her gün kontrol ediyorum zaten.
CMD'den SFC komutu ile tarama yaptım restorehealth falanda yaptım.
Isınma problemi yok her zamanki normal sıcaklıklarımda oynuyorum.
SSD sağlığımda iyi bozuk sektör yok.

Sorunun tek çözümü bilgisayarı yeniden başlatmak oluyor. Başka nasıl çözebilirim?

Son düzenleme:
Güncel bios sürümü var mı bir bakın bios güncelleyin bir de ramleri 3200-3600 Mhz de çalışıyorsa stok frekanslarda bir deneyin. 3600Mhz ise 3200de başka bir profil varsa deneyin. Bir ihtimal Ram den olabilir yani denemeniz açısından söylüyorum. Bir anda aşırı fps düşüp tekrar 165 lere çıkıyorsa olma ihtimali var. Ama 30 lara düşüp oralarda kalıyorsa sebebi başkadır.

BIOS'um 1 sürüm eski.
RAM 3600 MHz'lik ama aldığımdan beri 3800 küsurde kullanıyordum.
Düşüp çıkma yapmıyor bir kere düşünce kalıyor orada.
Çözen tek yöntem PC'yi yeniden başlatmak oluyor sonra.

Afterburner açık dursun izle ordan 30 a düşmeden önce nasıl düşünce nasıl normal yazmışsın sıcaklıklara ama kullanım % sıcaklık vs. bir çok şeye bakmaya çalış. Ayın 12 sinde yeni driver geldi. Bios güncel tut yinede.

Arka planda Dragon Center hep açık oradan kullanımları, ısı derecelerine oyun esnasında her gün bakıyorum. Yeni driver kurulu onu gelir gelmez kuruyorum.

BIOS'u güncelledim.
AMD chipset güncellemesi gelmiş onu da yaptım problem devam ediyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…